[]

Hastalıkları kafaya takmamak

Hatalık hastasıyım sanırım. Şöyle ki mesela biriyle konuşurken şuram ağrıyor dedi veya burayı okurken medikalde öyle iğrenç bir duyuru gördüm ya bittim ben kafama takıyorum kendimde de o rahatsızlık cikar diye geriliyorum ve belirtiler psikolojik olarak çıkıyor. Kaç yıldır var durum bunu kendi kendime nasıl aşabilirim?




 
hastalık hastası olmak da bir hastalık. bunun için tedavi olabilirsiniz.


  • benaslinda  (13.01.21 18:29:34) 
Biliyorum hocam fakat kendi kendime asma yöntemi yok mudur?


  • ir mania  (13.01.21 18:59:52) 
Bende 2014'ten beri var bu hastalık, 5-6 ayda bir ne kadar test varsa yaptırıyorum. :) MR, tomografi, kan testi, her şeyi yaptırıyorum... :) Hatta bir defasında mr çektirilen odada yattığım yerden hastalık bulaştı diye 4-5 ay sonr a hepatit c ve hiv testi yaptırmıştım. Çok saçma, o virüsler öyle bulaşmıyor ama hayatım böyle. :(

İlginç bir şekilde aklımdaki o günkü sebepten dolayı hasta olmadığımı öğrenince (zaten değilim ama o an için inandırıcı gelmiyor, mesela nefes darlığı için kardiyolojiye gidip kalbimde sorun olmadığını öğrenince nefes darlığım geçebiliyor, gibi) birkaç aylığına bir rahatlama sağlıyorum, sonra yeniden bir şekilde tetikleniyor, hop yine kısır döngü.

Bazen azalıyor, bazen artıyor. İlaç kullanmak istemediğim için geçmiyor da ama ilk zamanlara göre yönetilebilir hale geldi diyebilirim.

Karar senin, ya kendi kendine düşünerek yeneceksin (ben yapamadım), ya da psikiyatri.

Bu arada bunlar nevroz diye geçiyor bildiğim kadarıyla, hasta olduğunun farkında olduğun için bir bakımdan iyi.

tr.wikipedia.org

Geçmiş olsun, umarım düzelirsin.
  • hayirsiz  (13.01.21 19:11:35 ~ 19:18:31) 
bende yoktu ama covid döneminin başında çok fena hastalık hastası oldum. internetten yeni belirtiler okuyunca iyice kafayı yedim.

nefes darlığı dediler sürekli nefes darlığı çektim. tam 3 kere hastaneye gittim, bt çektirdim. temiz çıktım. doktor da anksiyete dedi.

sonra tırnaklar ele veriyor dediler. sürekli tırnaklara bakmaktan tırnakların hangi hastalıkları gösterdiğini okudum. tırnaktaki bazı belirtiler kalp hastalığının belirtisi dendi. ağır bir çarpıntı yaşadım. pandemiden 1 ay önce kalp doktoruna gitmiştim, hiçbirşey çıkmamıştı. tekrar gittim, yine bişey çıkmadı.

bana doktorum sen niye bu kadar internetten hastalık bakıyorsun, bakma falan dedi. ben de bi süre bıraktım geçti.

akıl sağlığı çok önemli. fiziken birşeyiniz olmasa bile öyle hissetiriyor ve sizi kandırıyor. kendinizi bu şeylerden uzak tutmanız lazım. başka türlü geçmiyor.
  • false pretension  (13.01.21 19:48:22) 
Bi ara bakıyordum o ara iyice bunalıma girmiştim. Şuan sizin yazıları bile yine bi hastalık belirtisi yazılmışsa diye atlayarak okudum. Biraz da doktorlara güvenmediğim icin böyleyim belki de. Nası aşabilirim bilmiyorum güvenmediğim doktora giderek mi?


  • ir mania  (13.01.21 21:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.