[]

kadikoy'de yeni yapilan binalar deprem acisindan guvenli mi?

12-14 katli binalar yapiyorlar cogunlukla, bunlar ne kadar guvenli? hic korkuyor musunuz deprem olur da bir sey olur diye?




 
bu konuda çok yazıldı çizildi. benim aklımda kalan şöyle:

1 - deprem sonrası yapılanlar sağlam.
2 - düzgün firma / müteahhit tarafından yapılanlar sağlam.
  • co2s2  (13.01.21 11:28:23) 
maksimum 10 yasinda binalara bakiyorum zaten ama onlardan da tam olarak emin olamiyorum, muteahhitlere guvenemiyorum. yine de kadikoy'deki evlerin daha kotu bolgelere gore daha saglam olabilecegini dusunuyorum.


  • lemmiwinks  (13.01.21 11:30:40) 
Yeni binadan korkmayın, en salak müteahhit de yapsa Allah'ın izni ile bişey olmaz. Konu zaten çok da müteahhitlik değil, statiği hesaplayan mühendis, buna onay veren belediyede ayrı bir mühendis, imalatda gelip görüp onay veren ayrı bir mühendis.

Müteahhit 3 kuruş rüşvet verecek diye kimse kendi hayatını riske atıp eksik işe onay vermez, mühendisi geçtim demirci ve kalıpçı bile eksik iş yapmaz bu zamanda kolay kolay.

Beton dökülmeden önce demirin son kontrolü yapılıp fotoğrafları çekiliyor, betonda zaten sıkıntı kolay kolay olmaz çünkü sorumluluk betonu satan firmada, müteahhitde değil. Betonda bir eksiklik olursa bütün beton dökülen kalıbın sökülüp yıkılıp yeniden yapılmasının masrafı betoncuya ait.

Her seferinde neden uzun uzun yazıyoruz ki aslında, konu uzun ve daha önce de çokca cevapladık, daha detaylı bilgileri geçmiş duyurularda da bulabilirsiniz.
  • John Bloor  (13.01.21 11:42:42) 
Kat sayısıyla güvenliğin ne alakası var?


  • otopsicocugu  (13.01.21 11:56:56) 
kadıköy özelinde; yeni yapılanların saçma sapan şirketlerde hızlıca bence güven vermeyen kontrollerden geçerek yapıldığını biliyorum ve yine de ve yine de kadıöyün eski binalarından (çünkü 50 seneden yaşlı çoğu ev) daha iyidir diyorum.

ayrıca katla ne alakası var? kadıköyün içinde 10 kat üstü ev pek yok üstelik? fikirtepeyi mi diyorsunuz?
  • rewlack  (13.01.21 12:39:00) 
kat sayisi riski artirmayan bir sey mi? ayni ufak hatayi (veya cakalligi) alcak bir binada yapmakla yuksek binada yapmak arasinda fark yok mu?

goztepe, erenkoy tarafinda 10 kat uzeri cok apartman var. kadikoy deyince sadece boganin orasi gelmesin akliniza.
  • lemmiwinks  (13.01.21 12:42:39) 
statik hesabı yanlış yapıldıysa 4 katlı binanın fazlası da binayı yıkar; 10 katlı binanın 1 kat fazlası da.
doğrudan kat sayısıyla ilgisi yok.
ayrıca cadde'de çoğu yeni bina daha kurumsal inşaat şirketleri tarafından yenilendi. mahalle içi tek başına yapılmış yeni binadan daha fazla güvenli geliyor.

son olarak erenköy göztepe ayrı semtler. kadıköy denilince aklımıza kadıköy gelir:D levent de beşiktaşa bağlı ama beşiktaş denilince aklımıza gelmiyor.
  • rewlack  (13.01.21 12:49:04 ~ 12:53:03) 
eşdeğer ev daha güvenli ya da değil diyemeyiz tabii tek başına ama bir genelleme olması açısından;

ben zamanında şu an yaşadığım binaya taşınırken (41 katlı) araştırmıştım bunu. yüksek katlı binalar daha çok salınıma izin verdiği için depreme daha dayanıklı, düşük katlı binalar ise daha rijid oldukları için daha riskli olabilir diyor araştırmalar. ayrıca 30 katlı bina yapmak için ciddi bi çalışma ve ekip gerekirken, 3-4 katlı binayı tanıdık ustalarla falan yapabiliyorsun, onun da bir negatif etkisi var. bir de yüksek binalar yapılırken rüzgar ve hava koşulları da baz alınarak daha fazla güçlendirme yapman gerekiyor, bu da pozitif hanesine yazıyor yüksek binanın.

şöyle mesela www.exploratorium.edu business.inquirer.net
  • roket adam  (13.01.21 15:27:29 ~ 15:31:09) 
Evet. Güvenli.

nedenini söyliyim kısaca: depremde yıkılmayacaklar... ama

hasar alır almaz, ne kadar hasar alır onu bilemeyiz, içinden sağlam olarak çıkarsınız.


yeni yönetmelik bence insanlar içinden çıkabilsin, büyük bi deprem olursa sonrasını sonra düşünürüz mantığında.


artık eskisi gibi deniz kumu nervürsüz demir kirişsiz balkon gibi sıkıntılar yok.
hangi sıkıntılar var peki?

iyi izolasyon yapılmamış temeller
sonradan kesilen kolonlar, perdeler...

müteahhit kötüleme dönemi bitti. ama kaba inşaat düzeyinde tabi

ince işlerde yine kötüleyebiliriz müteahhitleri. iyi yerleşmemiş doğramalar, bir ay sonra oynayan süpürgelikler, kötü işçilik, estetik faciası malzeme seçimleri.. ama başka konu.

yeni yapılara bakıyorsanız. ısı ve ses yalıtım detaylarına bakın,
bodrum kata bakın su almış mı?
  • disardayim  (13.01.21 17:28:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.