[]

Bir BtcTurk dolancılık vakası mı?

Son 1 haftada aldığım alt coinlere dikkat ettim de, genelde alırken hep piyasadan al diyorum hızlı olsun diye. O an 100 birim değerinde atıyorum coin. Ben al deyince sistem bi 1 dk bekletti 3 işlemimde de. Kıllanmıştım zaten. Neyse tam o sırada da biraz daha yükseldi, yüksekten almış oldum. Şans dedim ne yapalım. Biraz yüksek meblağlar bu arada.

Şimdi aldığım fiyat neydi diye tekrar bakınca fark ettim ki o zamanki en en üst fiyat neyse kuruşu kuruşuna oradan almışım 3'ünde de. Saatlerce 100 birimde giderken, 110a çıkmış birden, oradan almışım yani. Sonra da düşmüş hemen anlık.

Başka sitelerden o zamanki dolar değerine bakıyorum, o zamanki kura çeviriyorum, hadi diyorum üstüne biraz eklemiştir belki piyasa farkı ama yok arkadaş hiç o kadar yükselmemiş.

Acaba diyorum algoritması şöyle mi çalışıyor;

Fazla alımlarda kullanıcıları beklet, o sırada düşükten alım yap, o alıma da yüksekten satış emri gir, ve o satış emri ile kurban arkadaşımızın alımını eşleştir.

Böyle bir şey yapıyor olabilirler mi insanları bekletip yoksa tamamen tesadüf mü sizce?

Bu arada piyasadan aldığım için sıradan satış emirlerinden ilerleyecek, yüksek emirler olabilir ama bu kadar uçurum olmaz bence arada. O kadar bekletmese kıllanmayacağım da üstüne alım için o kadar bekletmesi eklenince ister istemez kuşku oluştu.

 
'Piyasa' diye al emri verirsen bu emri verenler ile piyasa fiyatının üstünde sat emri verenleri eşleştirirken fiyat da yukarı çıkabilir. Anlık çok hızlı değiştiği için nerede eşleştiğini gözle yakalayamayabilirsin bile. Dolandırıcılık değil, bu işin doğası bu. BTC Turk aracı kurum, senin BTC'yi yüksek fiyattan almanın onlara bir getirisi yok. Adam komisyonuna bakar.

Alım yaparken piyasa fiyatından biraz yukarıda emir verirsen anında gerçekleşiyor zaten. O yüzden 'piyasa' diye emir verme.
  • himmet dayi  (13.01.21 00:59:55) 
Anlık oynamalar olunca alım ve satım işlemi gerçekleşmiyor.


  • secretname  (13.01.21 01:43:19) 
Hmm anladım biraz günahını aldım o zaman. Ama eskiden oynamalar çok da olsa parça parça çok hızlı alım satımlar yapıyordu sanki sıradan giderek.

Bir de ben komisyon dışında ellerinin boş durduğunu pek zannetmiyorum. Çok naif arbitraj yapan herkesin erişebileceği botlar varken piyasada, btcturk'un kim bilir ne botları vardır her türlü fırsatı paraya çevirecek. Belki de fazla kuşkucu yaklaşıyorum. Neyse canım adamlar piyasadaki fırsatı görüp girdiler, baya da büyüdüler faydalansınlar tabi nimetlerinden.
  • ananiyimioguz  (13.01.21 02:34:46) 
himmet dayi +1

orderbook ne kadar boşsa ve volatilite ne kadar yüksekse, slippage denen şey o kadar çok can yakar. bot emirleri ve gizli emirler şunlar bunlar gibi başka bir sürü değişken de var.

ben 3 sene önce şu an adını hatırlamadığım bir token için lap diye, benim için büyük, piyasa için küçük bir emir verdim. bir baktım, fiyatı yükselmiş. oha dedim, ne güzel. bir o kadar daha aldım, biraz daha yükseldi. sonra 3. kere de yaptım aynı şeyi, biraz daha yükseldi. tam arkama yaslanıp köşe dönmenin hazzını yaşayacaktım ki, tekrar ilk aldığım fiyata döndü hızla. orderbook'un bomboş olduğunu, benim alacağım 3 birimin, orada görünenden %birkaç daha yüksek fiyatlarda ancak tamamlanabildiğini o vesileyle öğrenmiş oldum.

bu da böyle bir anım.
  • harfitarif  (13.01.21 15:05:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.