[]

neden zayifladim?

gecen sene bu zamanlar 84-85kg civarindaydim, simdi 72-74kg civarindayim. boyum 188cm. subat mart gibi 2 ogun beslenmeye baslamistim ama arada meyve, kuru meyve, aksamlari kuruyemis, bira falan eksik olmadi hic. hamur yemeye devam ettim. pandemide evden calismaya baslayinca sabahlari 10-11 civari saglam kahvalti, aksam 18 civari aksam yemegi yemeye basladim. ama atistirmaliklar falan hep vardi. dahiliyeye, endekronolojiye gittim o donemler, en son da yeni gastroentorolojiye gittim. zayiflamaya sebep olacak bir bulgulari yok. evden calismaya basladigimdan beri daha saglikli seyler ile besleniyorum (cogunlukla organik), zaten temmuza kadar disardan siparis de vermedik. sonra disaridan siparis vermeye basladik ama oyle dandik seyler degil pek, donerci celal usta, guzel hamburgerci, papa john's (bu biraz kotu olabilir), kebap. haftada 1-2 disaridan siparis veriyoruz, onun disinda evde sebze agirlikli besleniyoruz. esim de biraz kilo verdi ama onun benimki gibi dramatik degil. hareket falan olmadigi icin halen yagliyim bir de zayif olsam da. yeme duzeni disinda bir sebep olabilir mi sizce? herkes pandemide kilo alirken benim 12-13 kilo vermis olmam garip geliyor. oysa evde lahmacun da yaptik, hamburger de, ekmek de. sabahlari ekmek yemeye de devam ediyorum, aksam ekmeksiz genelde yemekler, disaridan soylemediysek. normal mi bu? en son gittigim gastrolog kolonoskopi ve gastroskopi (endoskopi) yapti, bir miktar gastrit varmis yalnizca. son zamanda bagirsaklarimdan ses falan geliyordu, o da stresten olabilirmis.




 
kalori sayman lazım, bu konuda birçok bilgi bulabilirsin. sonra kabaca bazal metabolizma hızı ve fiziksel aktiviteden yaktığın kaloriyi hesaplayıp bir sonuca varabilirsin.

buradan sadece lahmacun yedim ama gene de zayıfladım diye bir yargıya varamayız. lahmacun, hamburger yemişsindir ama günlük kalori alımın gerekenin altında kalmıştır vs.
  • orpheus  (12.01.21 20:30:15) 
Aynı şekilde bende evdeyim ve 3 yıldır 55-56 kg arasında gidip geliyordum. Şuan 50 kg'im herkes kg alırken, kg veriyor olmak çok ilginc.


  • secretname  (13.01.21 01:25:45 ~ 01:26:18) 
Aynı problemi yaşadım ancak benimkinin aşırı stresten olduğu anlaşıldı. Antidepresan verdi doktor ve yemem düzene girdi. Sizinkiyle benzer testler yatırdım.Antidepresan almasam sonum hastalık hastalığıydı


  • desperatehousewife  (13.01.21 02:00:30) 
@desperatehousewife: ben de hastalik hastasi gibi hissetmeye basladim doktorlar bir sey bulamayinca artik. simdilik altindan kotu bir sey cikmamasina seviniyorum.


  • lemmiwinks  (13.01.21 09:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.