[]

maaş zammı

enflasyon oranı yüzde 14 civarı.

kötü calısan biri yğzde 7, işini normal yapan yüzde 14,
iyi calısan biri de yüzde 20 civarı maaş zammı alsa sizce haksızlık olur mu?

 
şirketin durumuna bağlı. Pandemi nedeniyle ekonomik sorun yaşamamış bir şirket için bu oranlar düşük, belki +5/10 puan daha yukarı çıkabilir. Zira tüik'in rakamları gerçeği yansıtmıyor.


  • vampir akrep  (12.01.21 16:17:00) 
enflasyon %14 iken %7 zam yapmak her türlü haksızlık diye düşünüyorum. üstelik gerçek enflasyonun %14 olmadığı çok açıkken daha da büyük haksızlık.


  • rahip janick  (12.01.21 16:20:43) 
performansı düşük birine yüzde 10-11 civarı vermek adil olur mu? çünkü yapılmayan işin de bir cezası olmalı diye düşünüyorum


  • monicapp  (12.01.21 16:37:07) 
bence gayet adil.


  • emfuzi  (12.01.21 16:39:02) 
Bir önceki mesajda aklıma gelmemişti ama kişinin mevcut maaşı da önemli bu durumda,3000 tl maaş alan birine %7 zam yapmak her türlü adaletsiz olur. 10.000 alıyorsa belki o kadar etkilenmez.

bana göre bu yapılan kişinin maaşını düşürmek aslında, işçi gözüyle bakıyorum ve doğru bir taraf bulamıyorum.

edit: yapılmayan işin de bir cezası olmalı diyorsunuz ama hali hazırda bu kişinin iş yükünü bilmiyoruz ki. belki iki kişilik iş yapması bekleniyor ve yapamadığı için ceza veriliyor?

yeterli veri yok.
  • rahip janick  (12.01.21 16:44:41 ~ 16:46:06) 
teşekkürler yanıtlar için


  • monicapp  (12.01.21 17:18:12) 
Ben TR'de uluslararasi bir sirkette calisirken bu zamlari nasil yapiyordum yazayim.

Ornegin enflasyon %14 geldiginde sirket yillik ortalama maas zammini %18 olarak belirlemis varsayalim. Bu %18 orani calisanlara bildirilmezdi.

Tum elemanlarin mevcut maaslarinin excelde alt alta yazili oldugu bir excel gelirdi ve yeni zam oranini girmeniz istenirdi.Excelde her calisanin mevcut maasinin zam oraniyla carpildigi mudahale edemediginiz otomatik bir formul vardi ve sistem tum zam oaranlarini girdikten sonra bolum havuzunda %18'lik agirligin tutturulup tutturulmadigini kontrol ederdi. Tutturamazsan hata verirdi.Yalniz yuksek maas alanlarin agirliklari fazla oldugu icin onlara yuksek zam vermek cok zor olurdu.

Ornegin Havuzun toplam maasi 1 milyon TL ise zamlardan sonra toplam havuz maksimum 1.180.000 TL olmali. Kisaca maasi yuksek olan birine yuksek zam yapmak teknik olarak cok zor maasi dusuk olan birine de oransal olarak yuksek zam yapmak cok kolay. Yuksek maasli birine 18% yerine %25 yapiyorsan dengelemek icin onun yari maasini alan birine % 4 zam yapman gerekir. Adil degil ama kurallarimiz boyleydi.Cogu yerde de aynidir muhtemelen. Sabit bir zam butcesi gelir ve yonetici birine fazla veriyorsa digerlerine az vermek zorunda kalir.
  • turkuaz  (12.01.21 18:07:43) 
"kötü çalışan biri"nin şirkette kesinlikle yeri yok, kötü çalışan kişilerin kötü iş yapmalarına rağmen hala maaş alıyor olmaları kalan herkese haksızlık olur.

kötü çalışan kişileri çıkarıp, oradaki maaş ve zam oranını işini normal yapan ve iyi yapanlara dağıtmanız en adili olacaktır.
  • roket adam  (12.01.21 19:52:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.