[]

kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği hakkında birkaç soru

1. İşten çıkış yapılamaması sebebiyle ücretsiz izne ayrılmış ve nakdi ücret desteğinden faydalanan personel için firmanın kısa çalışma ödeneğine başvurması halinde kısa çalışmaya geçmek zorunluluğu bulunuyor mu, ilk etapta nakdi ücret desteğinden faydalanmaya başladığı için devam mı etmeli?

2.İşsizlik fonundan çalışana verilmiş olan kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği sonradan hak edilebilecek işsizlik ödeneklerinden mahsup ediliyor mu?

3. Kısa çalışma ödeneğine başvuru ve faydalanma süresi sona erdikten sonra nakdi ücret desteğinden faydalanılabilir mi?

4.Kısa çalışma ödeneği/nakdi ücret desteği uygulama öncesinde yılık izinlerin kullandırılma zorunluluğu var mı?

5. Mevcut destekler açısından emekli ve 17.04.2020 tarihi sonrasında giren personelin durumu nedir?

 
2. evet kural bu, işsizlik fonundan karşılanıyor, ama bunu değiştirip değiştirmemek cumhurbaşkanlığı yetkisinde. yani kısa çalışma ödeneği işsizlik fonundan karşılanan bir ödenek, ama cumhurbaşkanı çıkıp "karşılanmasın, ayrı olsun" da diyebilir.

3. kısa çalışma ödeneği sona eren nakdi ücret desteğinden yararlanmaya devam edebilir.

4. böyle bir şey duymadım.

5. emekliler için hiçbir destek yok. 17.04.2020'den sonra işe girenler ilk etap kçö ve nüd'den yararlanamadılar, lakin 01.12.2020'de açılan yeni başvurular ile yararlanabiliyorlar diye biliyorum, emin değilim.
  • kibritsuyu  (12.01.21 15:21:27) 
1. İş yerinde kçö şansı varsa ücretsiz izne çıkarılması işçinin dürüstlük kuralına aykırı olur. Ödenekler arasında fark oldukça çok. İlerde işçi bu farkı isteyebilir (sübjektif).

2. Evet idi ama cb edilmesin dedi.

3. Şartları sağlıyorsa evet

4. Hayır, yıllık izin işçinin inisiyatifindedir, işçi zorlanamaz.

5. Nüdden 17.04 sonrası girişliler yararlanamaz. Emeklilier de. Ama bunlar yine ücretsiz izne çıkarılabilir.
  • kojonotsuki  (12.01.21 17:14:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.