[]

Avokado

1- Nereden avokado alıyorsunuz? Ne kadar? Bu meret aşırı mı pahalılandı bana mı öyle geliyor?
2- Internetten 10 tane aldım, geldiği gün 9 tanesi sert olan avokadoların geldikten 1-2 gün sonra hepsi yumuşamıştı, mecburen 2 günde hepsini bitirmek zorunda kaldık. Bunları sertken nasıl muhafaza etmek lazım?



 
dolapta durdukca daha uzun sure sert kaliyor tecrubeme gore ama yaniliyor da olabilirim.
su sira cok pahalandi yazin tanesini 3.5'a aldigim zamanlar oluyordu simdi bakiyorum carik curuk avokadoyu 8-10 liraya satiyolar.

  • bay b  (12.01.21 13:29:50) 
1-Şanslıyız, satın almak zorunda kalmıyoruz. Piyasa durumuna göre fiyatı değişebiliyor(İthal avokado gelirse fiyatlar düşebiliyor mesela veya ağaçlar avokado vermeye başlayıp piyasada avokado bolluğu yaşanınca da düşüyor).
2-Soğuk ortamda muhafaza edebilirsiniz. Yiyeceğiniz kadarını soğuk ortamdan alıp oda sıcaklığında biraz bekleterek olgunlaşmasını hızlandırabilirsiniz.

  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (12.01.21 13:52:54 ~ 13:54:28) 
1 - anladığım kadarıyla bakkala da markete de pazara da aynı avokado geliyor. kalitelisi kalitesizi yok gibi bir şey. o yüzden her yerden alabiliyoruz. pahalandı evet.

2 - avokadoyu günlük satın almakta fayda var. mesela biz 1 ya da 2 tane alıyoruz. nispeten yumuşak alıp hemen tüketiyoruz. sert alıp evde bekletmeye çalışmıyoruz. ama dolaba konduğunda daha uzun süre sert kalıyor.
  • co2s2  (12.01.21 14:05:39) 
Bu bizim yeme-içme grubumuzda çok konuşuldu. Oradan birkaç tüyo öğrendim, size satayım:)

1- Bu meret geçen seneye göre çok pahalandı. Bir müddet sonra biraz düşer ama yine pahalı
2- Bazı yerler avokadoyu çevresine filemsi bir şey sarılı olarak getiriyorlar. O fileyi atmayın, saklayın. Birarada durunca daha çabuk olgunlaşıyormuş
3- Olgunlaşmasını istemediğiniz avokadoyu buzdolabında mümkünse birbirine değmeden, üzerini zeytinyağı ile yağlayarak saklarsanız olgunlaşmasını geciktirirmiş
4- Bunu biliyorsunuzdur muhtemelen; avokado çok sertse yumuşatmak için kesekağıdı içinde elma veya muzla birlikte tutarsanız çabuk olgunlaşıyorlar
5- Bunu yeni öğrendim, olgunlaşma için pirincin içine koymak gibi bir uygulama da varmış.
  • SiyamkedisiZorro  (12.01.21 14:36:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.