[]

Rölantide akü şarj olur mu?

Araç yata yata aküsü zayıflamış. Bir de kamera olunca iyice emmiş enerjiyi. Araç 2 yaşında.

Şimdi çöp atmaya çıktım dışarı kaçak göçek arabadan da bir şey alacaktım, arabaya geçtim baltım ki ekranda akü uyarısı verdi. Araç içindeyim çalıştırdım, bir kere jandarma da geçti görmedi:) gündüz ledleri yanıyor. Diken üstündeyim. Normalde seyir halindeyken şarj oluyor onu biliyorum ama durduğu yerde şarj olur mu akü? Olmuyorsa boşuna heyecan yaşamayalım


 
olur olur. 10-15 dk çalışsın. haftada bir kaç kez çalıştırsan yeter.


  • westblack  (11.01.21 21:45:19) 
yeni nesil araçlarda çalıştırmak yeterli oluyor fakat bazılarında uzun yol yapmanız önerilir.

aracın menüsünden voltaj değeri okuyabiliyorsanız o değerlere bakarap birşeyler söylenebilir akünün durumu hakkında.

çok gerekli değilse akım çekecek herşeyi çıkartın araçtan. kamera vs.
  • false pretension  (11.01.21 21:59:28 ~ 21:59:56) 
Yeterli gelmeyebilir. Dinamonun gücü/ömrü de önemli. Flase pretension'ın dediği gibi akım çeken şeyler de önemli.


  • ykyt  (11.01.21 22:19:13) 
boşa alıp aracı 1500 devirde tutarsan daha garanti olur.


  • orpheus  (12.01.21 02:34:33) 
Genelde şarj dinamoları rölantide 13,8 V gazda 14,4 V elektrik üretir, yani rölantide düşük voltaj var özetle.

Aracın aküsünün o anki voltajını ölçmeden, dinamonun ürettiği enerjinin kapasitesini bilmeden şu kadar dakikada/ saatte şarj olur demek yanlış olur.

Ölçü aleti varsa bir iki denemden sonra süre hesaplanır, her seferinde ölçmeye gerek kalmadan belirli bir süre araç çalıştırılarak şarj edilir.

Araç ne kadar süre yatıyor? Bir aydan fazla yatıyorsa aküde sıkıntılar olur, araç uzun süre yatacaksa akü sökülüp oda sıcaklığında saklanmalı, ayda bir şarjı kontrol edilip gerekirse şarj edilmeli.

Bunu yapmayacaksak ayda bir en az bir saat (yine salladık süreyi) araçla dolaşılmalı, hem yürüyen aksam da bi kendine gelir, paslanmanın karıncalanmanın önüne geçilir.
  • John Bloor  (12.01.21 12:30:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.