[]

sokağa atılmış köpek

son 1,5 haftadır bir köpek geldi sokağımıza, 2 ötedeki boş apartmanın bahçesinde yatıyor geceleri. sanırım eğitimli, kendini de sevdiriyor. dana gibi ama uysal.

gelecek günlerde hava geceleri çok soğuk olacak, aklım o'nda kalıyor. nasıl bir çözüm bulsam? benimkiyle bir sıkıntısı yok gibi ama eve almam sıkıntı. hem tuvalet mevsuzu hem enerjisi vs. bilmiyorum. en azından geceleri alıp sabah bıraksam olur mu ki? ileride daha çok mu sıkıntı çeker? valla aklıma çözüm gelmiyor. akıl akıldan üstündür, belki fikri olan çıkar.

danke.

 
en kötü çok soğuk gecelerde alıp sonra bırakabilirsiniz. ayrıca fotolarını çekip instagramda sahiplendirme sayfalarında, petlebi de falan ilan da açmanızda fayda var.


  • surprise  (12.01.21 00:15:20) 
Durumunuz müsaitse sokak hayvanları için kulübe satılıyor, ya da büyük bir koliden siz bi kulübe yapabilirsiniz.


  • cometome  (12.01.21 01:09:52) 
Muhitte yeni gördüğünüz bir köpekse evden atmış olabilirler. Bu da eğitimli olduğunu gösterir ki siz de öyle olabileceğini belirtmişsiniz.

Eve alsanız bile, ortama yabancı olduğundan ve dışardan daha iyi bir alternatif sunduğunuzu farkedeceğinden uysal olmaya daha meyilli olur bence. Evdeki köpeğinizle sorun yaşamamasından emin olmak için, evin ayrı bir bölümünde tutabilirsiniz.

Kışın eve kedi aldığım çok olmuştur. Kedilerim kokudan farketse bile, ayrı yerlerde tuttuğum için sorun olmadı. Gelen kedilerin de sokaktaki gibi surekli tetikte olma zorunlulukları olmadığı için, evde daha çok yemek, dinleme ve ilgi arayışı oluyordu.
  • nothere  (12.01.21 01:29:24) 
Oncelikle atanin basi beladan eksik olmasin. Amin.

Evde kopek varsa, farkli odalarda tutsaniz da cildirabilirler. Ozellikle apartman dairesinde cok zorluk yasarsiniz. Eve aldiginizda kopeginiz tepki veriyor mu diye yine de bir deneyin.

Maddi imkaniniz varsa, bir veterinere goturun. Bir check-uptan gecsin. Muhtemelen bir hastaligi var diye atildi? Sizi zorlayacaksa, buradan iban verin, toplayalim.

Sonra guzel fotograflarini koyup sosyal medyada ev arayin. Evde kalmis kopegin sokakta yasama tutunmasi cok zor maalesef. Kolay gelsin, zor bir durum
  • buf-e kür  (12.01.21 02:39:48 ~ 02:41:10) 
benimkiyle arası iyi aslında, bahçenin önünden geçerken benimki direk bakıyor nerede bu diye :)

diğer köpekleri de öyle baskılamaya çalışmıyor diğeri sokakta, uyumlu gibi ama arada kaldım çok, bakalım.
  • passion rules the game  (12.01.21 08:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.