[]

Tor+VPN

Merhaba,

VPS üzerine kurduğum Wireguard VPN'e bağlanarak internete çıkıyorum. VPN açıkken bir de TOR deneyeyim dedim. TOR internete çıkış yapıyor ama VPN üzerinden mi çıkış yapıyor yoksa kendine bağlantı yaratıp mı çıkıyor anlayamadım. netstatla kontrol ettiğimde 127.0.0.1'den kendine bağlantı yaratıyor gibi gözüküyor. VPN'deki iç ip adresim 75.75.0.5

TOR'un internete Wireguard kullanarak çıkıp çıkmadığını nasıl kontrol edebilirim?

 
merhaba,

nasıl bir tor bağlantısı oluşturdunuz? wireguard ile sunucunuza gidip, sunucudan da tor ile tor network'e bağlanmak ise amacınız, sunucunuz üzerinden çıkış yaparak ip adresinizi öğrenin. ip adresinin whois bilgilerinde tor node'u olup olmadığı görünecektir.(soru diğer türlü ise)

tor internete tor ile çıkar, siz bütün trafiğinizi yani bilgisayarınızdaki 'default route'u wireguard'a sokarsanız, tor'da oradan bağlantı kuracaktır.

kolay yolu, tespit yapmak istediğiniz bilgisayara wireshark kurup packet capture yapın, daha sonra pcap'i inceleyerek öğrenebilirsiniz.
  • kobretti  (11.01.21 20:47:42) 
Yapmak istediğim Tor bağlantısı şöyle; pcden server'a kadar olan TOR trafiğini Wireguard gizlesin, serverdan çıkış TOR networke. ISS, TOR kullandığımı görmesin, serverdan çıkın trafiği gizlememe gerek yok.

VPN açıkken TOR browser ile internete çıkışım oluyor ve ip sorgusu TOR node ama serverdaki dns sorgularıma bakınca sanki TOR buradan bağlanmıyor gibi geliyor. Windows'ta kurulu olan wireguard programı "block untunneled traffic" olarak çalışıyor.
  • mytonn  (11.01.21 21:34:25) 
servera bağlanıp tcpdump ile çözdüm olayı. Tam istediğim gibi çalışıyor. Teşekkürler @kobretti


  • mytonn  (11.01.21 22:02:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.