[]

Dezenfektan ve el kuruması

Bu aralar paso ofisteyim o yüzden evdeyken kullanma gereği duymadığım dezenfektanı ıfiste yoğun bir şekilde kullanıyprum. Bir haftadır ellerim aşırı kurumaya başladı. Nemlendirici sürünce sanki virüsleri yapıltırıcak elime gibi hissediyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Kullandığım dezenfektan roll bu arada. Önce dez sonra el kremi mi sürüyorsunuz?




 
ben n11'den 5 litre izopropil alkol, 250ml %3'lük oksijenli su, 1 litre su, 100ml gliserin ve bir şişe de hanımeli ya da yasemin yağı(arifoğlu) alıp hepsini 8 litrelik su şişesinde karıştırıyorum. 6,5 litre civarı kokulu dezenfektanım oluyor. dünya sağlık örgütünün tarifini bu şekilde kolay bir hale getirdim hespalayarak.

gliserin olduğundan hem elleri kurutmuyor hem de alkolü hemen uçmadığından iyice mikrobu koronayı kırıyor.
  • alperz  (11.01.21 16:57:10) 
Ben dezenfektana pek inanmıyorum, elimdeki bakterileri donduruyor ama hepsi orda yatmaya devam ediyor gibi hissediyorum(hiçbir bilimsel dayanağım yok sadece his)
Sık sık sabunla yıkıyorum, vücuduma yüzüme gözüme asla değdirmiyorum. Kalkıp yıkama şansım yoksa ıslak mendille 2 kere uzun uzun siliyorum ellerimi. Yıkadıktan sonra bazen biraz nivea yağlı krem sürüyorum ama dediğim gibi ağzıma gözüme sürmüyorum asla. Maske bu yüzden çok işe yarıyor bence.

  • zahlebinin  (11.01.21 19:19:39) 
işteyken dezenfektan kullanmıyorum, ellerimi sık sık yıkıyorum. dezenfektanı ellerimi yıkayamayacağım bir yerdeysem kullanıyorum.
dezenfektanı kendimiz yapıyoruz, gliserinini çok koyuyoruz (ağırlıkça %1,5), elleri kurutmuyor. evet gliserini bol buluyoruz.

  • pati  (11.01.21 19:25:27) 
Dezenfektanı sık kullanmayın cildin yağ bariyerini bozar. Krem o bariyerin yerini de tutmaz. Üşenmeyip sabunla yıkayın ofiste. Dezenfektanı dışarda kullanırsınız.


  • eatpraylaw  (11.01.21 20:12:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.