[]

Korona Sonrası Aşırı Yorgunluk

Selam

16 kasım tarihinde covid + çıktım, ertesi gün tedavi başladı, 1 aralık tarihinde hastaneden taburcu oldum (zatürre için steroid tedavi uygulamışlar) ve o zamandan beri çok yorgunluk var üstümde. Önceleri herhalde beyin sisi denen şeydi ondan oldum, bolca baş dönmesi sebepli sallanma, nefes alıp vermede yetersizlik hissi, çok çabuk ve çok öfkelenme filan vardı, zamanla hepsi geçti ama müthiş bir yorgunluk kaldı.

Bu hastalık veya tedavi kaynaklı bir şey mi ve ne zaman geçer veya ne yapmalıyım?

 
Arkadaşım geçende bana "2 ay oldu, halen vücudumu tam kapasite kullanamadığımı hissediyorum, merdiven çıkıyorum, kesiliyorum, konuşurken cümle bitmeden sesim gidiyor," dedi. Sanırım normale dönmek biraz zaman alıyor.


  • prole  (11.01.21 17:15:06 ~ 17:16:42) 
Yorgunluk covid sonrası genel bir problem gibi. Endişelenmeyin. Yine de tedbiren kan tahlili yaptırmanızı tavsiye ederim. Bu kadar geçiren arasında bir kişide kanda pıhtı artışı duydum. Yoğun baş dönmesi ve başka bir sürü şikayeti vardı.


  • zihua  (11.01.21 17:59:10) 
doktor olarak bu konuda çalışma var mı bilmiyorum ama bende de uzun süren yorgunluklar oldu bunun çok sebebi olabilir. birincisi yatmaya alışmak nerden baksanız 1 2 ay yatma durumları oluyor kişiye bağlı olarak sonra haliyle performans düşüyor. diğer sebep direk covid olabilir. bir diğer olay belki başka bir durum, hastalık bu ana denk gelmiştir.

bir önceki arkadaş kan tahlili önermiş ne görecek merak ettim. tiroid fonksiyon testlerini mi değerlendirmeyi önerdi acaba? bu kan tahlili işlerini covid sonrası izlem poliklinikleri kurulan hastanler var bir danışın isterseniz uuygun görülürse yapılır. kafaya göre olmaz.ben kan tahlili istiyorum diye gelen hastayı sikesim geliyor açık diyeyim sonucuna da bakmam veririm eline istediğine bak diye.

kan pıhtı artışı diye bir durum başınıza gelirse benim anladığım türdense zaten sıkıntı büyüktür yorgunlukla alakası yoktur.
  • andlee  (11.01.21 19:16:33) 
Normal. Covid ile alakasız bir şekilde de olsa Zatürre olsanız benzer şekilde gerçekleşiyor. Akciğer kapasiteniz bir parça azalmış olduğundan çabuk yorulursunuz. Birkaç aya geçer.


  • fever  (12.01.21 06:18:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.