[]

duyurunun avukatlarina ortakligin giderilmesi

10 yildir suren bir ortakligin giderilmesi davamiz vardi. e devletten bakinca su an satis memurlugu adi altinda bir dosya daha acilmis bu hafta.

bundan sonraki surec nasil isliyor acaba ? bu dosya ne anlama geliyor, ne kadar sure sonra satilir ihaleye cikar yani kisacasi kabaca

dava cesme adliyesinde bu arada

 
sulh hukuk mahkemesi satış memurluğuna dosyayı devrettikten sonra satış memurluğu önce bir evrak hazırlayıp sizin satışa çıkacak yerin kıymet takdirinin yapılması için kıymet takdir avansı belirleyecek.

o meblağ hesaba yatırıldıktan sonra kıymet takdirine gidilecek ve yerin değeri belirlenecek. mahkemede daha önce belirlenmiş olması bir etki etmiyor. satış memurluğu tekrar kıymet takdiri yapacak.

kıymet takdirinin akabinde bilirkişilerden dosyaya bilirkişi raporunu sunması beklenecek. genelde 20 ila 30 gün süre verilir.

bu süre sonunda rapor geldikten sonra rapor tüm mirasçılara tebliğ edilecek.
istisnasız herkese tebliğ edilmesinin akabinde, her tebliğ alanın itiraz süresi başlayacak ve bu itiraz süreleri bittiğinde bilirkişi raporuna itiraz edilmemiş ise satışın hazırlanmasında bir sakınca kalmayacak.

hazırlanmasında bir sakınca kalmamış olan satış için satış masrafları belirlenecek. bu ücret yerin değerine göre değişir. ilanlar yerel gazetede mi yapılacak ulusal mı yapılacak vb.

bu ücret yattıktan sonra satış memuru (genelde icra müdürü olur) satış hazırlamaya başlayacak. bu süreç tamamen satış memurunun yoğunluğuna göre vb değişir. hemen de olabilir aylar da sürebilir. gidip görüşülebilir. genelde çok üzün sürmez.

satış memuru ilanı hazırladığında satış tarihi verecek. bu satış tarihi ilanın hazırladığı günden en erken 3 ay sonrasına verilebilir.
satış günü de verildikten sonra gününde ve saatinde satış yapılır.


satış sonrası süreçi de merak ediyorsan onu da yazabilirim.


düşündüm de baya detaylı yazmışım inşallah bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenleri aydınlatır yazdıklarım.
  • baharat  (11.01.21 12:42:00 ~ 12:43:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.