[]

erasmus soruları

okulda erasmus başvuruları başlamış. bu dönemde erasmus nasıl oluyor? avrupa'da okullar açık mı?
500 euro hibe yeter mi? başka hiçbir gelir olmayacak. belki +100-150 euro olabilir.

kısa bir süre yurtta kaldım türkiye'de ve çok sıkıntılıydı. rahatlık aramıyorum ama uyumak falan da çok güçtü. sırf bu yüzden tamamen kafadan silebilirim. nasıl olur sizce?

çalışanlar için erasmus nasıl oluyor? akademisyenler için mi?

 
1- bolume ve ulkeye gore degisiyor okullar acik mi degil mi
2- 500€ dogu avrupada yeter, batida yetmez
3- cok igrenc bi yurt olmadigi surece avrupada oyle 6-7 kisinin bir arada kaldigi odalar olmuyor. Ona dikkat edebilirsiniz.
4- isinizden izin almaniz gerekir en az 6 aylik - yani isi birakmakla esdeger. Ya da baska bir sey mi sormak istediniz bu soruyla?
  • kuehles blondes  (11.01.21 11:49:09) 
öğrenciler dışında da erasmus oluyor sanırım. akademisyenler mi gidiyor acaba? çalışan hareketliliği diye okudum.


  • hknty  (11.01.21 11:51:53) 
yurt konusunda içiniz rahat olsun, ben iki farklı yerde erasmus yaptım ikisinde de odalar tek kişilikti. personel hareketliliği evet üniversitedeki akademik ve idari personel için ve kısa süreli, 1 haftalık falan oluyor. başka kurumlarda çalışıp öğrenci olmayan kişiler ancak proje kapsamında gidebilir diye düşünüyorum.


  • mezzosprite  (11.01.21 12:03:18) 
akademik veya idari personel için oluyor. erasmus plus adı.
1 haftalık hibe veriyorlar. normalde 1 hafta olarak tasarlanmış birşey ama maks 2 ay kadar (maks 1 hafta hibeyle) kalınabiliyor. bu arada çalışanlar için 1 haftalık hibe yaklaşık 500-600 euro oluyor.
akademik personeller ders veriyor. idari personeller (üniv.de görevli memurlar vb. ar.gör.ler de dahil) "eğitim(?)" alıyor.


ilk sorularınıza cevap batı avrupada öğrenci standartlarında rahatlık için 1000 euro falan gerekli. bu arada hibeler giderken tam ödenmiyor; birazını dönüşte alıyorsunuz genelde, onu da hesaba katın. başka geliriniz olmayacaksa yazın falan bir işe girip para biriktirin. burs murs bi şekilde toparlarsınız.
  • jimjim  (11.01.21 13:30:59) 
bence giderseniz pişman olmazsınız ama gitmezseniz olabilirsiniz. değerlendirme firsatiniz varken paraya konfora takilmadan gitmelisiniz.


  • hazen  (11.01.21 17:17:50) 
her ulke icin standart 500 euro olmuyor ki, kalacagin ulkeye gore degisir verilecek hibe. ama bati avrupa'da 500 euro yetmeyecektir. dogu avrupa icin muhtemelen 500'den az verirler ama harcamana gore ya yeterli olur ya da minimum tutarda bi takviye gerekebilir. tabii burada standart ogrenci harcamalari yapacagini, alkolun partilemenin dibine vurmayacagini varsayiyoruz :) yurt gidecegin okula bagli, benim okulda yurtlar 2 kisilikti mesela. basvuracagin okul ozelinde arastirmani tavsiye ederim.


  • in vino veritas  (11.01.21 18:32:26) 
Bu dönemde erasmus zevksiz olur yurtta oturarak geçer. Kölnde yurda 320 euro ödemiştim. Herkesin ayrı odası vardı 5 kişiyle mutfak, 3 kişiyle banyo ortaktı. Paris'te yurda 420 euro ödedim, oda,mutfak ve banyo sadece bana aitti.


  • ashleybon  (11.01.21 22:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.