[]

Bitmeyen Kulak Çınlaması ve Tedavisi

Roma'nın seray sever halkı,
Validenin yaklaşık 2-3 yıldır bitmeyen bir kulak çınlama sorunu var. Ne yaptıysa nereye gittiyse bir çözüm bulamadı. Bu çınlama bildiğiniz hepimizin ara ara yaşadığı çıınnnnn diye uzayıp giden ancak hiç bitmeyen 7/24 devam eden ve bir çınlama ne yazık ki.
Uyanık olduğu her an bu sesi beyninizde duyduğunuzu hayal edin. Yaşam kalitesini de haliyle düşürüyor. Doktorlara gitti, geldi çözüm yok.
Çevrenizde bu sorunu yaşayan bir şekilde çözüm bulabilen oldu mu?
Nasıl geçer bu çınlama, kadıncağız artık isyanlarda haklı olarak.
Bitirelim şu işi de nasıl? bi deyiverin bi zahmet.

 
aynı şeyi ben de yaşadım. kulağım 24 saat çınlıyordu. kbb'ye gittim bir şey yok dediler. iç hastalıklarına gittim bir şey yok dediler. sonra kendimin doktoru oldum. iç hastalıkları bana karaciğer enzimlerin çok yükselmiş demişti. çok ilaç içiyorsan içtiğin ilaçlar, alkol de bunu yapar demişti. Yani karaciğerim zarar görmüş. Gerçekten de 4 tane b12 iğnesi vurulmuştum. demek ki karaciğerimi bu yıprattı dedim, daha iğne vurulmadım. alkol zaten kullanmıyorum. iğneyi kesip vitamin filan hiç bir şey almadım. karaciğere iyi gelen bir beslenmeyle karaciğerimde enzimler düzeldi.

enzimler düzeldikçe kulak çınlamam da geçti. sonunda sıfırlandı.

özet: kulak çınlaması vücudunuzdaki bir başka hastalığın habercisi olabilir. kan testi vb. tetkiklerle bulmaya çalışın. yoksa doktorlar bir şey yok diyip gönderiyor.
  • iddaaci  (11.01.21 11:18:12) 
Maalesef bilinen bir çaresi yok şimdilik, o kadar doktora gittiyse vastarel filan vermişlerdir zaten.

Son çare olarak kortizon iğnesi yapıldığını duymuştum ama nasıl bir tedavi emin değilim, herhalde kulak içine bu titreşimi yapan bölgeye bir iğne yapılıp manuel müdahele olabilir.

Allah şifa versin.
  • John Bloor  (11.01.21 11:20:43) 
Çözümü yok, beraber yaşamaya alışmak lazım. Sigara, alkol, kahve gibi şeyleri azaltmak, düzenli uyumak hafifletse de tam geçirmiyor.


  • i ve been mistreated  (11.01.21 12:23:27) 
28 senedir yaşıyorum ben o namussuzla. Hacettepe'de ilk dosyası olan bendim, gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç ve zımbırtı kalmamıştı o zaman. En son İzmir'de Prof Orhan CURA ölünce sesin kesileceğini , bununla yaşamaya alışmam gerektiğini söyleyince pes ettim. Ses maskesi (işitme cihazı gibi ama içinde radyo hışırtısına benzer ''saf ses'') denemiştim Başkent Üniversitesinde o zamanlar , hepsi boş iş çıkmıştı. Benimde 24 saatlik çınlama, inanmadıkları için uyku testi yapmışlardı onda ortaya çıkmıştı 24 saat olduğu.
Benimki ses travmasıydı. Gelmiş geçmiş olsun , alışacak yaşamaya mecburen bu illetle.

@John Bloor'un bahsettiği kortizon iğnesini bilemem ama bana İstanbul Alman Hastanesinde vurmuşlardı , hiç bir halta yaramadığı gibi lop diye 15 kilo almıştım.
  • synax  (11.01.21 12:44:13 ~ 12:46:36) 
suna bi bakin derim;

www.tinnitracks.com
  • foster  (11.01.21 12:59:44) 
İşitme testi yaptırdınız mı? Kulak çınlaması şikayeti ile kbb doktorlarına başvuran hastalarda mutlaka işitme kaybı olup olmadığı bakılıyor.

Benim çevremde gözlemlediğim kadarıyla 40-45 yaşından sonra kulak çınlaması çoğu kişide başlıyor. Benim annemde var, arkadaşlarımın anne-babasında da kulak çınlaması sorunu yaşayanlar var. Benimde bir dönem stres kaynaklı kulak çınlama sorunum olmuştu, kbb doktoruna gittiğimde ilaç vermişti, ilacı kullanmaya başladıktan 15-20 gün sonra kulak çınlamam çokça azaldı, gündelik hayatıma hiçbir etkisi yok, nadiren varlığını hissediyorum. Hatta annemde kullanmıştı, onun benim kadar çokca azalmış olmasa bile azalmıştı. Adını hatırlayamıyorum, ama yan etkileri çıkabilecek, ağır bir ilaç değildi.

İlacı yok değil, ilacı var, geçici süre için çınlamayı azaltıyor. Ameliyatı var ama kesin tedavi sağlayan bir ameliyat değil, çoğu hastada işitme kaybına yol açıyor. Genellikle vertigo sorunu yaşayan kişilerde, kulak çınlaması oluyor. Sanırım stres tetikliyor kulak çınlamasını, uyku düzeni de aynı şekilde kulak çınlamasını tetikliyor. Kulak temizleme gibi işlemlerde yanlış yapılırsa kulak çınlamasına neden olabiliyor.
  • GoodMorningTeacher  (11.01.21 14:01:49) 
Vertigom var, kulak çınlaması ben de yaşıyorum. KBB'ye gittiyseniz şüphelenip bakılmıştır diye düşünüyorum gerçi. Eğer bakılmadıysa çınlamanın yanında dönem dönem baş dönmesi, mide bulantısı gibi şikayetler de beliriyorsa danışabilirsiniz belki.


  • thecoolkingandthequeen  (11.01.21 14:14:41) 
Şahsen ben kulak çınlamaması nasıl bir histi unuttum. Artık çare aramıyorum. Onunla yaşamaya alıştım sanırım


  • olaylar olaylar  (11.01.21 23:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.