İşitme testi yaptırdınız mı? Kulak çınlaması şikayeti ile kbb doktorlarına başvuran hastalarda mutlaka işitme kaybı olup olmadığı bakılıyor.
Benim çevremde gözlemlediğim kadarıyla 40-45 yaşından sonra kulak çınlaması çoğu kişide başlıyor. Benim annemde var, arkadaşlarımın anne-babasında da kulak çınlaması sorunu yaşayanlar var. Benimde bir dönem stres kaynaklı kulak çınlama sorunum olmuştu, kbb doktoruna gittiğimde ilaç vermişti, ilacı kullanmaya başladıktan 15-20 gün sonra kulak çınlamam çokça azaldı, gündelik hayatıma hiçbir etkisi yok, nadiren varlığını hissediyorum. Hatta annemde kullanmıştı, onun benim kadar çokca azalmış olmasa bile azalmıştı. Adını hatırlayamıyorum, ama yan etkileri çıkabilecek, ağır bir ilaç değildi.
İlacı yok değil, ilacı var, geçici süre için çınlamayı azaltıyor. Ameliyatı var ama kesin tedavi sağlayan bir ameliyat değil, çoğu hastada işitme kaybına yol açıyor. Genellikle vertigo sorunu yaşayan kişilerde, kulak çınlaması oluyor. Sanırım stres tetikliyor kulak çınlamasını, uyku düzeni de aynı şekilde kulak çınlamasını tetikliyor. Kulak temizleme gibi işlemlerde yanlış yapılırsa kulak çınlamasına neden olabiliyor.
0