[]

İş mevzuları (Sibirya)

Valla kafam karışık :)
Bir önceki çalıştığım yer belarustaydı. Şimdi ise çalıştığım aynı firma Sibirya’dan iş almış. İrkutsk’a bağlı bir bölgede. Keşke irkutsk olsa ama değil:)
Daha maaş filan konuşulmadı. Ama bi önceki yerden bi tık fazla olur diye düşünüyorum.
Orası olmazsa başka bi hazır iş ise henüz yok.
Soğuğu severim. Kazakistan’da vs de çalıştım. Ki Belarus’da soğuk bir memleket.
Ama bilinmeyen bir yere gitme düşüncesi biraz ürkütüyor bu sefer :)
Ne yapayım bilemedim.

 
yani ya sececeksiniz ya issizlik mi? ne kadar surelik bir is ve hayatta hedefleriniz neler oraya gitmek nelere engel olacak bunu belirtmelisiniz. is istir diye de eyorlayayim


  • ala09  (10.01.21 21:44:18) 
@ala
Yani başka beklediğim işler var. Ama kesin bir şey yok. Muhtemelen 1 sene civarı sürecek bir iş olur. Hatta bi tık daha az olabilir. İşte bilinmeyen bir yer olması biraz sıkıntı oldu içime.

  • hede hodo  (10.01.21 21:51:12) 
kazakistan'a giderken biliyor muydunuz ki?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.01.21 22:07:31) 
maks 1 sene olacaksa guzel olabilir. baykal golunun yanindaymis oralarda gorulecek cok yer var diye biliyorum.

eger soguk problem olmayacaksa neresi olacagi cok problem olmaz. baska yere gitseniz de koronavirusten oturu cok bir sey yapilamayacak.
  • fakyoras  (10.01.21 22:11:41) 
@proletarier
Evet biliyordum :) gittiğim firma 20 senedir oradaydı belki. (Enka)
@fakyoras
İrkutsk çok güzel bi yermiş. Ama bu yer neredeyse 1000km uzağında olan bir yermiş. Yani kafa karışıklığı ve düşünceyi alan bu aslında. Ki doğru düzgün piyasada iş de yok, farkındayım her şeyin tabii ki.
İşte bilemedim. Öyle bi paylaşayım dedim :)
  • hede hodo  (10.01.21 22:16:13) 
En kötü gidip bırakırsınız. Daha gitmeden bırakmak mantıklı değil. Güzel bir macera olabilir.


  • dissendium  (10.01.21 22:18:40) 
müthiş bir deneyim gibi görünüyor.


  • alicandan  (10.01.21 22:26:24) 
Valla bence de çok ilginç bir deneyim. Gidip bi 6 ay denemek mantıklı olabilir, o sırada başka iş de bakmaya vaktin olur.


  • roket adam  (10.01.21 22:55:46) 
Coronadan dolayi zaten kimse bi sey yapamiyor+1
1 sene fena degilmis. isiniz hayirli olsun diyelim :)

  • ala09  (10.01.21 23:13:18) 
güzel ama karı kız yok oralarda. elizabet okeyse okey.


  • in a world of magnets and miracles  (10.01.21 23:35:10) 
Bunu izleyince ise içime huzur geldi:)
Genlerim hep oralardansa demek :)

youtu.be
  • hede hodo  (11.01.21 02:27:19) 
Madem onceden deneyimin var, siki pazarlik yap. "bir tik" fazlasina an itibariyle i$siz degilsen gitme. 3-5 tik fazlasi olmasi lazim eger medeniyetten ciddi uzakta olacaksan. En azindan hesap dolsun..


  • cooperr  (11.01.21 09:30:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.