[]

Oda boyama

Efendim yeni bir ev tuttuk ayıptır söylemesi. Sıfır bir ev ve ben odalarının boyasını değiştirmek istiyorum. Boyanın rengi açık sarı. Ben kese kağıdı rengi istiyorum.

Kazımadan direk boyasak tutar mı üzerinde? yoksa illa kazımak mı gerekir boyayı.

Not: evin mevcut boyası saten boya.

 
su bazlı boyayla mı boyamak istiyorsun? eğer öyleyse kazımak değil de araya bir astar çekmen lazım, ama yine saten boyayla boyayacaksan hiçbir işlem yapmana gerek yok bildiğim kadarıyla. düz olmayan çatlak yerleri, delikleri falan alçıyla onarırsın olur biter.


  • sir gawain  (19.05.10 17:07:09 ~ 17:07:27) 
bir kat atarsan kapatmayabilir ama açık sarı ise ikinci katı vurunca mutlaka kapatır


  • winstoncash  (19.05.10 17:07:50) 
ucuz boyalarla pahalı boyalar en nihayetinde aynı kapıya çıkıyor. eski rengi kapatabilsin diye ucuzundan 5 kutu almak zorunda kalıyosun, pahalısı tek katta haşırt diye kapatıyor, aynı hesaba geliyor. ortalama fiyattakilerden seçmeni tavsiye ederim.

olur olur. büyük marketlerde boya röööyonunda pek yardımcı oluyorlar mesela.
parası önemli olsun olmasın, tasarruf iyi bişidir, bir bilgim var onu da diyeyim dedim tıkma canım ağzıma geri :)
  • kediebesi  (19.05.10 17:57:19 ~ 18:13:40) 
@kedi ebesi: benim derdim para değil. adam gibi olur mu? eğer olursa negsel.


  • teritori  (19.05.10 18:03:39) 
Açık sarı rengi dediğinize yakın bir renkle tek katla kapattım, boya marshall dı, inanamamıştım hatta.


  • sui  (19.05.10 18:07:56) 
kese kağıdı açık sarıdan daha koyu değil mi? bu durumda renkten dolayı endişe yok.

boyayacağını boyanın tipi nedir?
sentetik mi su bazlı?

eğer sentetik ise, eski boyalı yüzeyi ince bir zımparayla zımparalayıp üstüne 1 kat astar çekip sentetik boya atarsınız.

eğer su bazlı boya ile boyayacaksanız, dönüşüm astarı denilen birşey var, satenin üstüne onu atarsınız, üstüne su bazlı boya yaparsınız.

bunca yıl yağlı boya fanatiği olarak, yeni çıkan su bazlı silikonlu boyaları iç cephede tercih ediyorum. kale color'ın güzel bir boyasını kullandım en son. boyaması plastik gibi rahat ve kokusuz, yüzey yağlı boya gibi pürüzsüz.

silikonlu bir boya alın, matlığına parlaklığına siz karar verin. silinebilir olsun. marshall, dyo, kale tercih sebebi. kolay gelsin.
  • sleepy99  (19.05.10 21:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.