[]

kiradan çıkma

alt kat çok gürültü yaptığı için ev sahibine evden çıkmak istediğimi söyledim. ama ev sahibi öyle çıkamazsın diyor. 1 yıl sonunda sen bir şey demediğin için sözleşme yenilendi diyor. biz eve yeni kiracı bulana kadarki kiraları, yakıt ve aidatı ödemen gerekiyor diyor. böyle bir şey var mı?

yani evden çıkıp çıkmayacağımı yıllık bazda mı haber vermem gerekiyor? 1 yılı doldursam bile istediğim zaman çıkamıyor muyum?


 
Çektir git diyebilirsiniz kendisine. Hatta bsg deyin. Son ay kirayı ödemeyin. Depozitoyu vermez bu


  • allah yazdiysa bozsun  (10.01.21 17:03:57) 
@allah yazdiysa bozsun

zaten ödemeyecektim son ayki kirayı. depozitoyu ödemeyeceğini biliyordum. ama böyle bir hakkı var mı onu bilmiyorum. alt kata yeni kiracı geldi. çocukları evin içinde koşturup duruyor. ben nerden bilebilirim böyle olacağını.
  • nickini degistiren yazar  (10.01.21 17:16:09) 
Hiç birsey olmaz.


  • allah yazdiysa bozsun  (10.01.21 17:26:11) 
Ev sahibinin açtığı davayı kazanıp alacağı tazminatı @allah yazdıysa bozsun ödeyecekse sıkıntı yok yarın boşaltın evi.

İmzaladığınız kağıdın adı sözleşme ve hukuki bağlayıcılığı var, tatlı bir ara yol bulup işinizi halleder iseniz ne ala , yoksa o ev sahibi o parayı alır.
  • synax  (10.01.21 17:44:53) 
Ev sahibi haklı.


  • ZZ  (10.01.21 17:50:27) 
Sözleşme her sene otomatik olarak yenilenir. Evi boşaltmak istiyorsanız sözleşme yenilenmeden önce haber vermeniz gerekir. Aynı şekilde sizi evden çıkarmak isterse de önceden haber vermesi gerekir ev sahibinin. 10 sene önce imzaladığınız kira sözleşmesi hala geçerli. Ta ki yenileme tarihinden önce resmi olarak evi boşaltacağını bildirene kadar. Kafana göre boşaltırsan eğer belli bir süre için(kaç ay olduğunu hatırlayamadım) kira ödemen gerekir.


  • Az Mercimek  (10.01.21 17:51:54) 
@synax ve @zz +1

Yasal bildirim sürelerine uymak durumundasınız, kafama göre gidiyorum derseniz, hukuki sıkıntılarla karşılaşırsiniz.
  • o sopa bi gun elimize gecmez mi  (10.01.21 17:53:46) 
Evin tekrar kiralanması için gereken makul süre boyunca kira ödemeniz gerekir. Bu makul süre de genellikle üç ay gibi hesaplaniyormus. Daha önce araştırmıştım, böyle yazıyor. Ha davayı açmakla ugrasir mi vs o ayrı mesele. Ama belli bir süre kira talep etme hakkı var, evet.


  • elorelia  (10.01.21 17:53:50) 
Ev sahibi haklı. İstediğin zaman çıkamıyorsun. Kafana göre ben çıktım bye dersen bir dilekçeye bakıyor kalan aylar için ilgili borcu tahsil etmesi, davası bir iki sene sürüyor ama parayı faiziyle alıyorsun.


  • roket adam  (10.01.21 17:54:57) 
arkadaşlar sözleşmeyi okudum. sözleşmenin hiçbir yerinde 1 yıl sonunda sözleşmenin otomatik yenileneceği yazmıyor. hatta hususi şartların 8'inci maddesinde "kiracı kiralananı boşaltmak istediği takdirde bir ay evvelinden mal sahibine ulaşacak şekilde bildirmek zorundadır." yazıyor.


  • nickini degistiren yazar  (10.01.21 18:03:56) 
  • elorelia  (10.01.21 18:23:47) 
süre belirtilmediği için yenileniyor zaten sözleşme.
süresiz sözleşmeler böyledir.
yukarıdaki yorumlar doğru, ev sahibi haklı.
ama 11. ayda haber verip sözleşmenin dolduğu ay çıkabilirsiniz.

ayrıca durduk yerde çıkacakken de ev sahibiniz gıcık bir tip değilse 2 ay kadar önce belirtmeniz halinde zaten okey verecektir. ama ben haftaya çıkıyorum hadi baybay diye çıkamazsınız.

ayrıca depozitoyu son kiraya saymak diye bişey yok. davalık olsanız yine ev sahibi haklı çıkar. depozito ayrı bir ücrettir, bağımsız olarak alıp vermelisiniz kaldı ki ev size depozitoyu tam ödemek zorunda değil.
  • jimjim  (10.01.21 18:29:23) 
Haklilik payina bagli. Benim ust katimdaki kadin deliydi meger soylemediler bana gurultuden yasanmiyordu depozitomu geri aldim + yaptigim masraflar icin 2 ay kira vermiycem sonra cikip gidicem haberiniz olsun dedim bir sey diyemedi.

Senin durumunda buyuk ihtimalle ev sahibi tamamen olmasa da daha hakli
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.01.21 18:43:16) 
arkadaşlar avukatla görüştüm. ev sahibini haklı buldu. teşekkür ederim cevap veren herkese.


  • nickini degistiren yazar  (10.01.21 18:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.