[]

ön çapraz bağ ameliyatı

1.yürümeye ortalama ne zaman başlanır?
2.koşmaya ortalama ne zaman başlanır?
3.ortalama ne kadar tutar? sigorta karşılar mı?
4.bende parsiyel rüptür var, koşabiliyorum, ağırlık çalışabiliyorum sadece yan hareketlerde dizim kayıyor. daha hafif bir süreç geçirir miyim?

 
bu vakadan vakaya değişkenlik gösterebilir.

ben 21 yaşındayken ameliyat olmuştum. dış menisküs ve çapraz bağ ameliyatıydı. 4 hafta sonra değnek attım. 4 ay kadar fizik tedavi gördüm. koşmaya ne zaman başladığımı hatırlamıyorum.

çapraz bağınızda bir yırtık varsa, ve yine de baştan bağ yapacaklarsa bir şey değişeceğini sanmıyorum. yine de bir amatörüm, doktorun demesi lazım.

maliyet konuları hk fikrim yok.
  • EasyTiger  (10.01.21 11:49:00) 
2006 yılında oldum. kadavradan bağ geldi ve ayağıma vida ile monte ettiler. o zaman hacettepe ortapedi bölüm başkanı yaptı, burnundan kıl aldırmayan biri olduğu için prof olmasına rağmen beni denek olarak kullanmış ve para kazanmaya çalıştır. kemiğimin içine vidalama suretiyle ameliyatı yaptı. her spor yaptığımda ağrı çekiyorum. yıllar sonra izmirde levent kösdem'e gittim. artık bu tekniğin uygulanmadığını, kemiğimin fazla delindiğini ve bunu çekeceğimi söyledi. travmatik sporları yasakladı, yani futbol basketbol vb. basketbol oynarsam sadece şut çekiyorum, futbolu temelli bıraktım. oynadığımda yıllar geçmesine rağmen ayağım şişiyor.

demek istediğim teknik ve dr çok önemli.
1.yürümeye hemen başlarsın. önemli olan fizik tedavi bana hacettepedeki dr yaptırtmadı yürümem aksak gibi görünüyor bu sebepten.
2.koşmam 3 6 ay aralığında başlar.
3.benimkisi o zaman 2006da pahalıya mal oldu. çünkü ben sporcu olarak girdim ameliyata. bilgim yok.
4.bilgim yok.

gene de iyi bilen birine sormak lazım. benim ameliyat 15 sene önceydi.
  • mikahakkinen  (10.01.21 14:46:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.