[]

pakistan ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar

sorumluluk alanım pakistan'ı da dahil edecek şekilde genişledi. özellikle karachi, islamabad, lahore olacak şekilde üç şehiri ara ara ziyaret etmem gerekecek. genel olarak dikkat etmem gereken şeyler nelerdir, hani internette yazanlar değil de, giden sizlerin direkt yorumları şeklinde. kültürel olabilir, hassasiyetler olabilir, ziyaret ederken dikkat edilesi noktalar olabilir, hastalık riski olabilir terörizm olabilir vs.




 
Alakasız olacak ama merak ettim ne işle mesgulsunuz acaba


  • optimistbakunin  (10.01.21 00:31:28) 
siber güvenlik danışmanıyım, türkiye, ortadoğu ve afrika bölgesine bakıyorum.


  • roket adam  (10.01.21 01:08:30) 
Ben gitmedim bu arada Pakistanli arkadaslardan tecrubelerim:

- birbirlerine nerelisin diye sormuyorlarmis, memleket nere muhabbeti yokmus. Ayip falan demisti bizim pakistanli bir arkadas epey sasirmistik saka falan yapacak bir adam da degildi tum pakistan oyle mi acaba diye merak ediyorum cidden. Herhalde birinin etnik kokenini sorgulamak gibi algilaniyor sanirim samimi olmadigimiz birine nasil dogulu musun diyemiyorsak direk benzer muhabbet orda da var. Hani Laf olsun small talk olsun diye Karachi'den misin falan diye sormayin.
- Ataturk'u sevmiyorlar, oyle ogrenmisler okulda, Ataturk muhabbetine girerseniz adamlara dusman olursunuz sonra. Filistin'i Ataturk verdi muhabbeti var, gerci bu tum Araplarda da var sanirim.
- Guvenlik onemli tabi bir kere otururken oyle telefonda haberlerde son dakika gordum Pakistan'da bomba patladi 25 olu, bilmem kac yarali adama haberi aktardim dedim Pakistan'da bomba patlamis falan adam kaniksamis hep oluyor bu olaylar gram sasirmadi, mimik oynamadi oyle diyim. O zaman 2014 yiliydi simdi nasil bilmiyorum degisen bir sey yoktur fazla.
- Cogu da koyu musluman, ona gore iste dikkat edersin zaten
  • neverletyougodown  (10.01.21 01:31:43 ~ 01:48:31) 
selamlar, roket adam meslektasmisiz. ben upwork uzerinden is yaptirdigim pakistanlilardan biliyorum biraz, bir de yurtdisinda rastladigim tiplerden. direkt we are muslim brothers muhabbeti yapmislardi bana. o yuzden dini butun bir musluman imaji cizersen seni sevmeyecek pakistanli yok gibi. ama ustteki yorumda denildigi gibi ataturk u sevmiyor olabilirler o konuda net bilgim yok.


  • camene87  (10.01.21 02:13:24 ~ 02:15:05) 
Bizim pakistanda şirket ofisi var. IT den gidenleri silahlı korumalar alıyor otele götürüyor. Otelden çıkmak yasak. Yine silahlı korumalar şirkete oradan tekrar otele şeklinde.


  • goodman  (10.01.21 03:00:37) 
- Paki irkci bir soylemdir ha bi nigga etkisi yapmaz o ayri ama asla kullanmamak gerekir. Adamlara paki demeyin ustte Amerika'da yasayan oscar'in dedigi gibi:)


  • freedonia  (10.01.21 08:53:48) 
bir arkadaşım pakistan'a iş dolayısıyla sık sık gidiyordu. orada bir virüs kaptı. virüsün adını hatırlamıyorum şimdi.
türkiyede bir süre komada kaldı, ölümden döndü çocuk.

afrikaya giderken aşı yapılıyor, oralara giderken tavsiye edilen aşı falan ne varsa muhakkak olmalısın.
  • admin  (10.01.21 12:06:58) 
ben arada gidiyorum karaçiye.

musluk suyu kullanma
Otelin söförü dışında ulaşıma bulaşma.
Mümkünse otelde y
Avmler güvenli, otelden ride isteyrbilirsin
din konusu açılırsa geçiştir, müslümanız de geç.
  • cedex  (10.01.21 14:59:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.