[]

Sokak Hayvanlarına Parazit Hapı Vermek?

sokak hayvanlarını besleme ekiplerinde gönüllü olan bir arkadaşım sokak hayvanlarına iç-dış parazit hapı vereceğiz dedi. bu arkadaşımın ve çevresindekilerin veterinerlik hususunda veya hayvanlara yönelik hangi uzmanlık alanı varsa o konuda akademik bir yetkinlikleri olmadığını biliyorum. ben de esasında konuya uzağım o yüzden biraz çekinerek; mama falan veriyorsunuz eyvallah ama hap,ilaç vs. bunlar rastgele her hayvana verilebilir mi? doz ayarı, takibi, yan etkisi, veya bu olaya karşıt olan bir taraf var mı ( argümanlarını öğrenmek ve doğrulama amacıyla ) vs. sorunca yok ya sorun olan bir şey yok, dozunu falan da hayvanın cüssesine göre göz kararı ayarlanır deyince bir şey diyemedim. konu hakkında bilgisi olan birileri varsa aydınlatabilir mi?




 
hayvanlarin kilosuna gore hap miktari ayarlanir dogrudur. belli bi sure hayvanlarla vakit gecirdikce kilolari hakkinda da yaklasik bir tahminde bulunuyorlardir. bir zarari dokunacagini sanmiyorum acikcasi bu nedenle.


  • pide  (09.01.21 23:49:38) 
Dediği gibi hayvanın kilosuna göre doz ayarı yapılır. Yetişkin hayvanlarda da zaten parazit ilacı, doz aşımı olmadığı sürece zarar verecek bir şey değil.

Dış parazit dediği zaten bit-pire için.
  • esse classic  (09.01.21 23:52:20) 
parazit sokak hayvanları için büyük sorun, hap da hayvanı tedavi etmeyecek aslında ama ona bir süre düzgün beslenme şansı tanıyacak. parazitten karnı şiş beslenemeyen hastalanan çok hayvan var. sokakta her türlü pisliğin içinde yaşayan her an başka bir şeyden zehirlenebilecek bir hayvan için parazit hapının 10mg az ya da fazla olması ciddi bir durum değil bence.


  • orpheus  (10.01.21 04:08:22 ~ 04:19:06) 
Yıllardır besleme yapıyorum. Bu yaştan sonra veteriner olmaya çalışıyordum. Dersler zor geldi bıraktım. Hekim olmadan hiçbir şekilde müdahale etmem. Çok bilinçsizce bir davranış. Hayvanın geçmişini bilmiyorsun. Her besleme grubu ilaç verirse hayvanın hali ne olur bunu hiç düşünmüyorlar.


  • suicides underground  (10.01.21 04:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.