[]

Kağıt atıkları nasıl atıyorsunuz

Selam,

Evde ya da ofiste kağıtları nasıl ayrıştırıp çöpe atıyorsunuz?

Yakındaki çöplükte cam kumbarası var, şişeleri oraya atıyoruz. Kağıt için ayrıca yok. Belki belediyeye başvuru yapmalı.

Apartman görevlisi camları vb. Ayrı atmaz diye kendim gidip atıyorum. Evsel atıkları ona veriyoruz.

Kağıt çöplüğü olmadığından ayırmıyoruz ama ayırıp torbalasak sonra çöpte ayrıştırmaları kolay olur mu?

Siz ne yapıyorsunuz? Biz ne yapalım?

Teşekkür

 
bir önceki evimizde site yönetimi belediyeden geri dönüşüm konteyneri talep etti, o işi de direkt özel firma yaptığı için getirdi konteynerini koydu. cam, kağıt, plastik ne varsa poşetleyip o konteynere atıyorduk.

şimdiki evde sitenin öyle bir uygulaması yok ama biz yine ayırıyoruz ve çöpü alan ablaya söyledik, onlar da güya ayrılan çöpleri başka konteynere atıyorlarmış.

zaten belki duymuşsunuzdur sıfır atık bilmemne yası geçti veya geçecek. çöp ayrıştırma zorunlu olacak. şimdi bir şey yapmıyorsanız da sallayın, yasa çıkınca ne yapacağınız belli olur.
  • malheiros  (09.01.21 23:38:18 ~ 23:38:32) 
sitede her çöp kutusu yanında kağıt için atık kutusu da var, oraya atıyoruz mümkün olduğunca.


  • roket adam  (09.01.21 23:48:56) 
denizli belediyes mavi çöp torbası dağıtıyor ve belli günlerde topluyor. ben başka bir ege ilinde yaşıyorum geri dönüşebilen atıklarımı toplayıp belediyenin toplama kutularına atıyorum.


  • mikahakkinen  (10.01.21 00:20:24) 
cam dışındakileri aynı torbada biriktirip çöpün yanına bırakıyorum. Kâğıt toplayan insanlar alıyor. Çöp konteynerinin içine atmıyorum.


  • gijilti  (10.01.21 01:23:28) 
Kağıt için ayrı konteyner'a koyuyoruz biz topluca. Bu yoksa çöpün kenarına takarsanız kağıt toplayanlar alıyor. Çöp toplama saatinden sonra yapın ama, direk çöp kamyonuna atıyorlar yoksa.


  • machine head  (10.01.21 01:42:10) 
ayrıştırmıyorum.
ayrışık atılan çöplerinde geri dönüşüme gittiğine inanmıyorum.
ayrı ayrı atılan çöpler toplanıp beraber çöp dökme alanlarına dökülüyordur.

bunun bu şekilde olacağına inanmak için çöp kamerasını günboyu takip edip kameraya almaya bile gerek yok.
  • aslindasorunumpsikolojik  (10.01.21 01:44:11) 
Biz de kağıt/cam/plastik çöplerini ayrı bir poşette toplayıp çöpün bitişiğine bırakıyoruz.Kağıt/plastik toplayıcılardan biri mutlaka alıyor.

Her ilde çöp ayrıştırma için gerekli tesis var mı bilmiyorum.Ama mutlaka kağıt/plastik/cam toplayan insanlar geliyordur. Ayrı bir şekilde bu atıkları biriktirmek toplayıcılar için çok daha kolay olur. Annemi bu şekilde ikna etmiştim. Çünkü o da geri dönüşüme gitmediğini düşünüyor. Belki de haklıdır.
  • tulumba  (10.01.21 09:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.