[]

Mahkemeye sunulan bir yolcu bileti

Diyelim ki birisi sizi mahkemeye verdi ve savını kanıtlamak için mahkemeye bir yolcu bileti sunuldu. Maksat o saatte başka yerde değil de, otobüste olduğunu kanıtlamak. Ya da pnr kodu bulunan bir uçak bileti sundu.

Geçmiş tarihli bu biletin sahte olup olmadığı sorgulanıyor mu? Yoksa ilgili firmaya şu otobüsün kamera kayıtlarını versin diye yazı mı yolluyor? İiler nasıl yürüyor? Ya adam sahte bilet sunarsa mahkemeye?


 
Sorgulanır elbette.

Bu sorular çok soruluyor. Arkadaşlar bu sorulari şöyle düşünün: hayatını insanları dolandirmaya, suç işlemeye, katalulli çevirmeye adamış insanlar var. Bir de bu insanlardan gün içinde 50 tanesiyle karşılaşan bir meslek grubu var. Hakimi, savcısı, avukatı da insan, en az sizin kadar şüpheci olabilmekle birlikte tecrübe sahibi kişiler, yol yordam bilen kişiler. Elbette birisi bu böyledir dedi diye mahkeme her şeyi kabul etmez. Kahul edecek olsa bile, karşı tarafın avukatı buna müsade etmemek için elinden geleni yapar. Zaten avukatın bir önemi de bu.
  • her giriste sifresini unutan adam  (09.01.21 10:55:34) 
Peki sorgulama usulü nedir?


  • Unde bach canim  (09.01.21 10:57:49) 
Bir de bişey eklemek istiyorum çünkü bazı yanlış biliniyor.
Vatandaş sanıyor ki kamera kayıtları sonsuza kadar saklanıyor. Böyle bişey yok, eğer acele edilmez ve emniyet bu işi yapmazsa olay mahkeme aşamasına gelene kadar o kamera kayıtları çoktaaaan yok oluyor üstüne defalarca yeni kayıt alınıyor.
Mesela dün biri sordu telefon kaydı deyince konuşma dökümü var sanıyormuş böyle bişey de özellikle kayıt almadan mümkün değil.
Yani ceza mahkemesinde, öldürme vs gibi ağır bir suç değilse çok araştırılacağını sanmam o biletin ama diyelim araştırıldı
Mahkeme yazar kamil Koç turizm AŞ ye der ki kardeş şu isimde şu tarihte bir yolcunuz oldu mu? Varsa biletinin bir örneğini gönderin.
Hepsi bu
  • infernalcadre  (09.01.21 12:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.