[]

pendik yeşilköy yüzergeçiş projesi/transmar

merhaba arkadaşlar,
öncelikle (bkz: pendik yeşilköy yüzergeçiş projesi) ve (bkz: transmar)
bu proje hakkında bugüne kadar bir bilgim yoktu. bugün sözlükte ve diğer kaynaklarda okuyunca anlatılanlara göre istanbul'u kurtaracak bir proje olduğu izlenimine kapıldım. merak ettiğim şu; neden bu proje pek bilinmiyor? eğer bu kadar güzel bir projeyse neden tanıtımı yapılıp faydaları insanlara aktarılmıyor? 3. köprü yerine bu proje yapılırsa maliyet, sosyal ve ekolojik yönden daha kazançlı olduğu belirtilmiş. bu konunun bilinirliğini artırmak ve insanları bu konuda bilinçlendirip desteklerini almak için ne yapabiliriz? ne yapmalıyız?
teşekkürler.

 
eskiden yapılmış :)
A two-kilometre pontoon bridge was used by Persian Emperor Darius to cross the Bosphorus.
hızlıca yaptığım kısa araştırmalarda fırtına dayanıklılığından şüphe duydum doğrusu. örnekleri var demişler, bir örnek bulabildim o da pek kısa ömürlü bir köprü olmuş. ayrıca deprem durumu da çok vahim istanbul için.

3. köprüyü savunduğumdan değil ama ben kıllandım bu işten doğrusu. dubai'deki köprü ile bir alakası varsa, hım hım hım
şuraya bir göz atabilirsin bence
en.wikipedia.org
felaket tellalı kedibübüşü
  • kediebesi  (19.05.10 18:07:37 ~ 18:10:16) 
ahmet vefik alp'in hayal projesidir bu. siyasi nedenlerden dolayı bırak adamdan faydalanmayı, ağzını bile açtırmazlar. iktidarın mallığı işte.

bence bu proje abuk ama altın üçgen gibi çok daha değerli fikirleri var bu amcamızın.
  • carnicero  (20.05.10 02:02:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.