[]

Kış Lastiği

Gaziantep'te ikamet ediyorum ve burda kış lastiği zorunluluğu yok.. Ancak acil bir nedenle pazartesi veya salı Gaziantep-Rize yolculuğu yapmam gerekiyor.. Dönüş e 2-3 hafta sonra olur muhtemelen..

Bu yolculuk için yasal olarak kış lastiği şart mıdır? Yasal olarak şart olmasa bile taktırmam gerekir mi? Yaz lastiklerimi 6 ay önce aldım, yeni gıcır gıcır lastikler.

Eğer taktır derseniz de, sadece 1 kere kullanacağım gibi görünüyor.. Bunu kiralama veya çıkma bir şekilde temin etsem nasıl olur?

Yıllarca Mersin'de yaşamış, şimdi de Gaziantep'te yaşayan, kara kışa hiç alışık olmayan, kış lastiğiyle hiç uğraşmamış acemi bir yazar olarak mazur görün sorularımı..

 
hiçbir şehirde hususi araçlar için kış lastiği zorunluluğu yok. ama yolculukta kar olasılığı varsa hava 7 derecenin altına düşecekse taktırmanız daha iyi olur.


  • jelly bear  (08.01.21 16:30:26) 
Kışlık lastik zorunluluğu sadece ticari araçlar için var. araba ticari bir araçsa taktırmak zorundasın Gaziantep de olsa Güney Afrika'da olsa fark etmez.
hangi yoldan gideceksin bilmiyorum ama yol şartlarına bir bak, kar buz varsa normal lastik sıkıntı olabilir.

  • etna  (08.01.21 18:30:44) 
Yol güzergahı önemli. Kış lastiği yoksa ve senin için gereksiz ise ki antep'te bence de öyle, gündüz yolculuğu ve havanın 0derecenin üstünde olduğu saatlerde yolculuk yap. En azından 4-5 derece olsun.


  • karacigerim vur kadehlere  (08.01.21 21:16:57) 
benzeri durumda taktırmamıştım ölümden döndüm daha da asla diyorum 1 musibet 1000 nasihatten iyidir derler.


  • basond  (08.01.21 21:18:04) 
kış lastiği zorunluluğu ticari araçlar için.
içiniz rahat edecekse, aracınızın lastiklerinin havasını normalden % 10-15 indirin ve daha geniş yüzeye tutunmaya çalışın.

  • ankarakecisi  (08.01.21 21:19:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.