[]

ağlamayana meme yok-dertleşme duyurusudur

Gıcık oluyorum bu söze. Bir anne olarak hiçbir zaman meme vermek için bebeğimin ağlamasını beklemedim. Çünkü değer veriyorum, gözlüyorum, üzerine düşünüyorum ve ihtiyaçlarının farkındayım. Evet ağladığında da verdim ama bunu beklemedim.

Canımı sıkan şu. Zam ayındayız, patron yine enflasyon oranında, performansa, ihtiyaca, gidere bakmadan herkese eşit ve dandik bir zam yapacak. Geçinemiyoruz, bu sene bakıcı ya da kreş masrafı olacak ve yapacakları minnacık zamla bunu karşılayamayacağız. En basiti gidip konuşmak, ağlamak, iyileştirme istemek.

Firmada 50 kişi bile yokuz çalışan, herkes herkesin her şeyini biliyor. Patron da o kadar yakından biliyor ki, ev kira, araba yok, bebek var, zar zor geçiniyoruz. Elinde imkan varken neden üç kuruşa mahkum ediyor bizi. Başa dönüyorum, çünkü değer vermiyor, üzerine düşünmüyor. İlla ağlayacaksın bak buradayım ve sana ihtiyacım var diye.

Öleceğimi bilsem bir bardak su istememem ekstradan. Diğerleri burnu aksa peçeteyi firmaya aldırıyor. Bu yüzden de diğer çalışanlara nazaran sürünüyorum.

Müstahak mı bana?

 
zam almak için iş değiştirmek gerekiyor.

ilk iş yerimde 4 yıl çalıştım her sene enflasyon civarı zam yaptı patron it gibi çalıştım ne gece ne gündüz dedim ilk iş yerimdi çok şey öğrendim hakkını yiyemem ama iş değiştirmek istiyorum ayrılıcam dediğimde %50 zam teklif etti ama ben %100 civarı zam alarak başka yere geçtim.

diğer yerde 2 yıl çalıştım yine %60 yakın farkla başka yere geçtim.bu şekilde 2 yıl 2 yıl derken cidden iyi bi maaşa eriştim. şu an kurumsalda enflasyon +5 civarı zam alıyorum 3 yıldır o yüzden koymuyor ama geçim sıkıntısı yaşasam direkt iş ararım.

ağlamaktan öte senin ona değil onun sana ihtiyacı olduğu noktaya gelmekte fayda var.
  • prezarlatif  (08.01.21 11:30:15) 
iş hayatında bu söz gerçekten doğru. gurur yapacak bir şey de yok, hakkın olana tamah etmeyerek onurlu bir tavır sergilemiyorsun. ağlamaktan ziyade hakkın olanı koparmak için ses çıkarmalısın.


  • theseachange  (08.01.21 11:31:08) 
ağlamak + hafiften tehdit. bak giderim haa, gibi. hiç utanma, sıkılma. bebeğinin, senin, eşinin geleceği için ne koparırsan kardır.

soruya cevap, sana müstehak. bu psikolojini değiştirmen gerek.
  • stewie  (08.01.21 11:49:22) 
bunun ağlamakla, ağlamamakla bir ilgisi yok. paraya ihtiyacı olan, farklı bir yerde iş bulması kolay olmayan, çocuklu anne babalar patronların en sevdiği tiplerdir çünkü dibine kadar sömürebilirler, kimse de sesini çıkarmaz. sesini çıkarmadığın sürece de bu aynen böyle devam eder. sesini çıkaracak cesaret ya da kariyerin yoksa da sömürüye devam edilir.


  • roket adam  (08.01.21 12:10:55) 
Müstehak demek istemezdim ama sanırım biraz öyle. “Geçinemiyoruz” diyeyecek kadar bir ekonomik tablonuz varken neden çocuk sahibi olmayı tercih ettiniz?
Olan olmuş artık gerçi de çocuğun iyiliği için gurur yapmayı bırakıp, eğer burnunuz şirkette akıyor ise peçetesini de firmaya aldıracaksınız.

  • irene  (08.01.21 12:29:45) 
@ the cat in the hat, hayır tabii ki. İyi bir performansla çalışan herkese, ünvanına, tecrübesine göre iyi bir zam yapsın. Birinin maaşı uçarken birisinin yerlerde olmasın. Ağlayana al sana meme, ağlamayana birşey yok hesabından rahatsızım sadece.

@irene, geçinme anlayışlarımız farklı olabilir. Kimse aç değil, açıkta değil. Aldığım para borçlarıma ve masraflarıma yetiyor. Birikim yapamıyorum, hobiye, eğlenceye, keyfe keder harcamaya, tatile, almak istediğim eğitimlere, özel sağlık harcamalarına verebilecek ekstra bir param yok. Çocuğum yokken de bir elim yağda bir elim balda değildi.


Teşekkürler cevaplarınız için.
  • Kıllanıcı adı:  (08.01.21 13:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.