[]

Kedim severken isiriyor

Kedim elimi gorunce cildiriyor. Severken bile mirlarken falan isirabiliyor. Zimba gibi iki delik aciyo baya da derin yani kan falan cikiyor. Bugun severken isirilinca can havliyle bagirip kapidan disari attim bana tisladi. Ben bu kediye gercekten gicik olmaya basladim. Acaba sokakta daha mutlu olur? Disari mi gitmek istiyor? ( 6 aylik kisir erkek tuxedo) 2 aylikken annesiz sokaktan bulmustum.




 
yaşı için normal hareketler, anlam yüklemeyin.
dışarı çıkmakla falan ilgisi yok.
tepki gördüğünde tıslaması da normal, bir şey olmaz.

"sokakta daha mı mutlu olur?" diye bir şey yok.
asfalt üzerinde, çöp konteynerinin içinde, hastalık kaparak, arabaların altında mutlu olmaz tabii ki.
olsa da, öyle yaşamasını isteyeceğinizi sanmıyorum.
nereye alışırsa orada mutlu olur.

ısırdıkça elinizi kaçırırsanız avlanma güdüsünü iyice kamçılarsınız.
elinizi ısırdığında "hayır" diye bağırın ve elinizi çekmeyin, reflekslerinize hakim olun.
öyle yaparsanız kendiliğinden bırakır.
ama elinizi çekmeniz onun için oyun, siz çektikçe yakalamak ister ve daha sert ısırır.
ayrıca bunu oyun olarak görmesi yetişkinliğe de taşımasına neden olur, ki bu hoş olmaz.
o yüzden eğitmeniz lazım.
bol bol oyuncak alın, oltalı oyuncaklarla birlikte oynayın.
atlasın, koştursun, kudursun, ısırsın, deşarj olsun.
  • blatta hiberna  (08.01.21 08:05:03 ~ 08:38:36) 
nasıl büyüttünüz? hırçın ve mıncıra mıncıra mı sevdiniz? sürekli el şakası yapar gibi mi sevdiniz? küçükkken tatlı geldi mesela o size patisiyle minik minik karşılık verirken savunma pozisyonuna geçtiğinde ani el hareketleri yapıp, dokunup elinizi çektiniz mi?

saldırmayan kedi büyütmenin bence en güzel yolu 2. bir kedi ile büyütmek bu mümkün değilse elinizi, ayağınızı oyun arkadaşı olarak görmesini engellemek. bunun yolları da kesinlikle hırçın sevmemek, yavruyken ani el hareketleri yapmamak, elinizle onunla oyun oynamamak.

bu saatten sonra ne yapılabilir? olta ile oynatın, kovalayabileceği top, üstüne atlayabileceği bir peluş oyuncak alın. elinize saldırmak için davrandığında yüksek sesle "şiişşşttt" deyin, rahatsız olup ortamı kendi terketmeye başlayacak bu sesten sonra. cezadan anlamazlar atmayın bir yerlere. canınız yandığında bunu da belli edin yine sesle. sadece yorulduğunda ve yatarken sevin en azından başlangıç olarak. sevdiniz ısırmadı uslu durdu ödül maması, macun verebilirsiniz. kediler eğitilemez deniyor ama koşullanabilirler.
  • ofelia  (08.01.21 09:58:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.