[]

Amazon’un ürün iadesiz para iadesi

Son zamanlarda neyi iade etmek istediysem satıcı iadeyi yapıyor ve ürünü hediye ediyor. Ben bu tip bir iadeyi gerçekleştirmek istemiyorum. Abuse etmiş gibi hissediyorum ve vicdanen rahatsız oluyorum. Bugün dayanamadım bir ürünü 3’te 1’i kadar kargo masrafını kendim ödeyerek adreslerine gönderdim. Hediye etmelerine rağmen teşekkür edip göndereceğimi söylemiştim.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ben mi fazla önemsiyorum acaba? Yani iki ürün 200 küsur lira ediyor. Ben bu ürünleri bu şekilde elde etmek istemiyorum.


 
youtu.be

şu küçük hikaye sizin sorunuzun cevabı olabilir.
  • false pretension  (08.01.21 03:56:02) 
cunku % 99.9 urun iadelerinde kargoyu satici oduyor ve kullanilmis ya da paketi acilmis bir urun satici icinde cop oluyor.

1 - refund yap urunu hedoye et urun 10$ olsun zararin 10$
2- urunu geri al iade yap 10$ urun + 3$ kargo 13$ zarar

dolayisi ile saticilar bu yuzden urunu almadan iade yapiyor.

ve musteri mmenuniyeti kat ve kat fazla oluyor, memnun olmadigin bir urun icin bir de kargoya gitmek zorunda kaliyor alici ikinci bir is cikiyor ona.

yani satici sizi dusunmuyor kendisini dusunuyor

not: amazon saticisi bir yazar
  • oscar  (08.01.21 04:22:05) 
@oscar, ama siz de urunu firmaya yollamiyor musunuz mesela bu hatali/bozuk diye?


  • c1b2k3  (08.01.21 05:33:12) 
@c1b2k3 urunu alis seklinize gore degisir. ben private label urunlerden bahsediyorum mesela cinden kulaklik yaptirdiniz 2000 tane onu satiyorsunuz.

philips marka urun satarsaniz degisir tabi ama onu da sahis olarak siz satamazsiniz lockdir kategori.

bu arada amerika amazon icin konusuyorum ben,
  • oscar  (08.01.21 06:19:36) 
Size katılıyorum ama bence de abartı bi düşünce. Zaten o tarz ürünlerde kar marjları aşırı yüksek, adamlar belli bir rakam iade olacağını hesaplayarak o fiyatları çekiyor. Rahat olun, Amazon dünyanın en zengin şirketi


  • roket adam  (08.01.21 10:00:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.