[]

Gidiş dönüş uçak bileti mantığı

Gidiş dönüş uçak bileti alındığında tek bir pnr kod üzerinden işlem yapıldığı için, gidiş biletini yakarsak dönüş bileti de iptal oluyor mu? Eğer böyle ise kampanya olmadığı sürece imsanların gidiş dönüş bileti alma motivasyonu nedir?




 
Gidise binmezsen donuse de binemezsin
Gidis donus her turlu daha uygun oluyor tek yone gore

  • mor oje  (08.01.21 00:44:03) 
tek tek almaktan daha ucuz olmasi?


  • in vino veritas  (08.01.21 00:50:17) 
tek tek almakla aynı fiyat oluyordu hep bana. o yüzden ayrı alırım.


  • jelly bear  (08.01.21 00:58:03) 
@mor oje, in vino veritas
Kampanya yoksa aynı fiyat oluyor. Zaten satın alırken ayrı ayrı fiyatlandırılıp toplanıyor aynı pnr kodu olduğu için.

  • Unde bach canim  (08.01.21 01:05:55) 
Uzun uçuşlarda biletleri birlikte almak, iptal ya da erteleme durumunda daha az masraf çıkmasını sağlayabilir. Onun dışında fiyat fark etmiyorsa gidiş-dönüş almanın bir dezavantajını göremedim, yani ayrı pnr da alsan, gidemezsen dönüş yine yanacak. Ama dönüş biletini gidiş kesinleşince alırım diyorsan, fiyatının yükselmesi veya istediğin tarihte yer kalmama riski var.


  • mikro patlama  (08.01.21 02:10:37) 
@mikropatlama "Gidemezsen dönüş her türlü yanacak" kısmı olmayabiliyor her zaman. Gidiş uçağını kaçırmıştım bir kere, sonraki uçakla gidip dönüş uçağımla döndüm mesela. Pnr aynı olsaydı mümkün olmayacaktı.

Yurtiçinde gidiş dönüş biletlerinin de daha uyguna geldiğini hiç tecrübe edemedim. Her türlü ayrı almak daha mantıklı oluyor. Çünkü çoğu zaman gidiş bir firmada uygunken dönüş başka bir firmada daha uygun olabiliyor.

Soruya gelirsek, motivasyon sadece daha az uğraşmak olabilir, ki yeterli bir motivasyon.
  • diyanet takvimi  (08.01.21 02:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.