[]

Aşırı tembelim

Pandemi başında sporumu hiç aksatmadim, en kötü ihtimalle her gün yürüyüş yapardım.

Şu an o kadar tembelim ki bütün gün uyusam bile dinlenememiş kalkıyorum.

15 dklik spor videosu açtım ona da tahammül edemedim.

İki sene içerisinde de 15 kilo aldım, dizlerim, kalcam ve belim ağrıyor. Kısır bir döngüye girdim ne yapacagim ben böyle

 
Ya valla bende de öyle. Hiçbir şeye ilgi istek duymuyorum. Dizi/film bile izleyesim kalmadı, kitap falan hak getire. Sporu da haftada 2 kere zorlaya zorlaya yapıyorum. Candy Crush'ta şeker falan kırıyorum saçma sapan :)


  • msb  (07.01.21 21:56:37) 
aa ben :(


  • la lykia  (07.01.21 21:58:36) 
Tembellik bir bataklıktır, ona batma. Çekemesin seni. Spor veya kilo verme amacıyla değil vücuduna saygı ve sevgi için günde 15-20 dk yürü veya sokağa çık öğlenleri. Güneş gör. Kendini tam bir denge noktasında hayal et, ne o kadar tembel olacak ne de o kadar çok çabalayıp yorulacak kadar enerji sarf et, dengedeymişsin gibi düşünüp öyle davranmaya çalış. Kısa zaman sonra alışacaksın, moralin düzelecek.

Günlük küçük hedefler koyup gerçekleştir, çok işe yarar.
  • 1bir1bir1  (07.01.21 22:17:10) 
rutini değiştirmek kolay değil. ben kendimi zor duruma sokarak bunu aşıyorum.

mesela, applewatch üzerinden arkadaşımla yarış yapıyoruz. 1 hafta sürüyor. her gün max 600 puan alınıyor. bu da kalori yakmak, egzersiz süresi ve ayakta kalma süresiyle ölçülüyor.

mesela, bir başka arkadaşımla her gün spor yapmamız için birbirimizi dürtükleyeceğimize anlaştık. bazen benim, çoğunlukla onun spora hevesi olmuyor. her akşam 18.00 gibi ben ya da o, görüntülü arıyoruz ve haydi spora, tembellik yok vs şeklinde motive etmeye çalışıyoruz.

yani senin dışında başka etkenler seni zorlamalı. arkadaşım gün içinde benden fazla puan aldığında, ne oldu dayanamadın mı tempoma, ya da atıp tutuyordun hani ne oldu gibi gıcık konuşmalar yapıyor :)) ya da applewatch'ın bluetooth'unu kapatıp, gece 22.00 gibi açarak full 600 puanı oyuna yükleyerek benim eğer puanım eksikse bir anda geri alamayacağım şekilde öne geçiyor. ben de böyle itlik ve serseriliğe karşı gün içinde puanı tamamlamaya çalışıyorum.

son olarak, sabah mutlu kalkmaya çalışın. kalkar kalkmaz hareketli mutlu parçalar açın spotify'da, pencereleri açın, güneş girsin, müziği varsa ses sisteminden verin evin içine, dans edin. evde yoksa bir kettlebell alın ve onu kaldırıp indirin, müziğin ritmine uyun.

yasaklar var diye bahanelere sığınmayalım. sitenin 2 otopark katıyla 8 katı var. 2 günde bir merdivenleri 20-30-50 kez inip çıkıyorum. 1 saatte 800-900 kalori yakıyorum.

rutini bozmak için biraz yenilikçi düşünün.
  • stewie  (07.01.21 23:18:51) 
Küçük başla. Mesela her yemek sonrası 10 dakika yürüyeceğim diye hedef koy.


  • arnold schwarzeneger  (08.01.21 14:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.