[]

polisin kafasına telsizle vuran adamın nasıl serbest kalıyor?

Adam serbest kalmış, davasına da başlanamamış. Kimi hapse atıyorlar artık merak etmeye başladım.

www.sozcu.com.tr


 
Mahkeme dosyasını okumadan Sözcü'nün haberiyle tarafları muhakeme ederek yargılamak doğru bir hukuki sonuca ulaştırmayabilir bizim gibi hukukçu olmayan kişileri.


  • pass  (07.01.21 20:23:39 ~ 20:24:48) 
Videosunu izledim, akşamda haberlerde izledim. Serbest kalmış.


  • gelmeistemem  (07.01.21 20:32:19) 
daha 1.5 yılda hangi mahkemenin yargılayacağını çözememişler. yuh be.


  • alicandan  (07.01.21 20:37:32) 
Şimdi bizim millette hukuk okuryazarlığı olmadığı için böyle haberleri anlamakta zorluk çekiyoruz. Ama ben üşenmeyeceğim ve teeek teeek yazacağım.

1- Adam serbest kalmış;
Yani kalabilir güzel kardeşim, üstüne atılı suçun cezasının üst sınırını filan araştırdın mı biliyor musun? Sanmıyorum. Adam zaten bir süre tutuklu olarak kalmış haberden anladığım ama tutukluluk geçici bişeydir. Bu dosya 20 sene sürse 20 sene tutuklu mu bırakacaksın adamı? Alacağı ceza atıyorum 10 sene olacak zaten infaz yasası filan atıyorum 3-4 sene yatacak ama sen onu 20 sene tutuklu bırakacaksın öyle mi?
(Ayrıca bknz tutuklu vs hükümlü)

2-davasına da başlanamamış;
Aslında haberin devamı bunun sebebin çok net söylüyor.

Şimdi savcı davayı ASLİYE CEZA mahkemesinin görev alanına girecek suçlardan açmış. (Bu açma süresi duruşma günü verilmesi filan 3-5 ay)

Asliye ceza demiş ki birader bu ağır bir suç öldürmeye teşebbüs bu ben bakmam AĞIR CEZA baksın demiş dosyayı şutlamış(buraya da ekle 2 ay)

Ağır ceza almış dosyayı “bana ne bana ne ben bakmayacam asliye baksın” demiş (ekle 2ay)

Böyle durumlarda BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ adında bunların abisi olan Ankara’daki yargıtayın da küçük kardeşi olan bir kurum var. Buna osmanlıcı tayfa istinafta der kafan karışmasın ben kısaca BAM diyeceğim

Dosya BAM a gider. Orada da esas aldı incelendi filan derken (3 ay da oraya ekle) karar verilir ve atıyorum ASLİYE CEZA baksın bu dosyaya dövüşmeyin guzum der.

Veee sonunda ASLİYE CEZA yeni bir esas numarası alıp yargılamaya başlar.

İşte o ekle dediklerimi ekle ona göre karar ver ben o rakamları nispeten az yazdım, küçük yerde böyle sürse de büyük illerde o rakamlar artabilir.

Şimdi iki not yazmak istiyorum;
1- bu işleyişi eleştirebilirsin fakat bunun böyle olma sebebi adliye değil kanunu koyan, kanun yapıcı kurumdur. Her türlü eleştiri o kuruma aittir.
2- Eğer bir gün yine kafana benzer bir olay takılırsa hemen şahsın hangi suçtan yargılandığını öğren ve Google a atıyorum “basit yaralama suçu TCK” yaz ve suçlu bulunursa alabileceği max ve min cezayı öğren, tutuklu kalacağı süreyi de yaklaşık öyle hesaplayabilirsin.
  • infernalcadre  (07.01.21 20:42:35) 
Kimse zirvalik anlatmasin. Guclu bir abiymis dokunamiyorlar olay bu. Bu ulkede insanlar sucunu bilmeden iddianamesiz senelerce yatiyorlar normalde. Feto borsasi diye bir sey var hakim sana fiyat cikariyor, avukat yeri geliyor savciya, hakime emir veriyor.


  • neverletyougodown  (07.01.21 21:45:44) 
@respect adam öldürmemiş işte. Öldürmüş olsa tutukluluk süreci daha fazla olurdu. @infernal saçmalamamış yani olanı söylemiş. Tutuklu yargılanma ile tutuksuz yargılanma arasındaki farkı bir türlü anlayamıyor insanlar maalesef. Tutuksuz yargılanma demek değil ki adam ceza almamış ve serbest bırakılmış. Bu adam yargılama sonucu hapis cezası alırsa hapiste yatacak hükümlü olacak yani.

Basında da hata var, kasıtlı mı yapıyorlar bilmiyorum ama “serbest bırakıldı” denilince adamı salmışlar affetmişler hiç ceza almayacakmış gibi servis ediyorlar haberleri. Herkes her suçtan tutuklu yargılansa adım başı cezaevi inşa etmek gerekir yer bulamazsınız. Dünyanın her yerinde böyle bu. Kanunlarımız zaten Avrupa’dan devşirme. Türkiye’ye özel bir durum değil yani.
  • Improbable  (07.01.21 22:37:41) 
Klasik sözcü haberi yalan yanlış geçende buna benzer bir haber vardı Adana'da bir kadını öldüren katilin tahliyesiyle ilgili. Serbest kalmanın belli başlı şartları var öncelikle serbest kalanın kaçma şüphesi bulunmaması ve adresinin sabit olması gerekiyor ayrıca serbest kalması yargılanmadığı ve ceza almayacağı anlamına gelmiyor. Unutulmasın ki yargılanan tarafında hakları var mahkeme zaten bunun için var. Doğru bilgi almak istiyorsanız mahkeme dosyası okunmalıdır sözcü haberinden doğru bilgi alınmaz. Ayrıca ortada skandal veya hukuk dışı bir durum yok.


  • berkan11  (08.01.21 00:01:07) 
sözcü haberiyle nalakası var ? ama az ceza alır ama çok mesele o değil. mesele 1.5 yılda daha kimin yargılayacağına anca karar veren bir adalet sistemi.


  • alicandan  (08.01.21 23:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.