[]

Resim Sanatına Giriş

Selam,

Aramızda ressamlar veya konuya hakim arkadaşlar varsa, onlar cevaplarlarsa memnun olurum.

Resim yapmaya başlamanın tek yolu illa karakalem çalışması mıdır? Karakalemi beceremeyenler veya sevmeyenler başka bir türde çalışmaya başlayamaz mı?

Resim çalışmaya başlamaya uygun hangi türler var? Resim çalışmayı isteyen biri neler yapmalı?

 
Bu işin temeli perspektif çalışmasıdır. O da en kolay ve doğru şekilde kurşun kalem ile çalışılır. İşin matematiğini öğrendikten sonra istediğiniz boya ile istediğiniz tarzda çalışabilirsiniz.
Resim çalışmayı istemek ne demek onu anlamadım ama herhangi bir boya ile soyut resim yaparak, boyalara, kağıda veya tuvale alışabilirsiniz başlangıç olarak.

  • irene  (07.01.21 14:08:30) 
"Resim çalışmayı istemek" = yetenekli mi değil mi bilmeden sadece içini boyalarla kağıda mânâlı bir biçimde dökebilmeyi öğrenmek istemek. Hiç değilse bu konuda ne durumda olduğunu görebilecek bir süreç geçirmek yani.


  • 1bir1bir1  (07.01.21 14:22:51) 
Şimdi anladım. Kağıda çizdiğiniz şeylerde mana olacaksa perspektif çalışmanız şart zaten.


  • irene  (07.01.21 14:47:52) 
Problem şu, çalışacak arkadaş karakalemi sevmiyor, hoşlanmıyor ve beceremiyorum diyor. Fakat kendisinin çok fazla ayrıntıcı ve mükemmeliyetçi olduğunu da ben çok iyi biliyorum. Belki de hiç çalışmasa daha iyidir, yani karakalemden önce mesela suluboya veya ne bileyim başka bir teknik kullanmasına izin yoksa demek istiyorum.


  • 1bir1bir1  (07.01.21 14:52:27) 
Karakalemle başlanması gerekiyor.Çizgileri ,perspektifi halletmeden diğer boya çeşitlerine geçilmesi doğru değil.


  • Fiyu  (07.01.21 17:00:31) 
hobi amaçlıysa gerçekten neden sevmediği karakalemle uğraşsın ki.
ben çok uzun süre güzel sanatlar çizim eğitimi aldım, sonra ara verdim tekrar yağlı boya çalıştım. ikisi de bambaşka şeyler; ama şunu çok net söyleyebilirim ki fırça tutmak ile kalem arasında çok fark var. ben kursa başlamadan evvel iyi çizerim diyordum; ama kalem tutmayı çizgi çizmeyi en baştan öğrendim yıllarca yanlış çiziyormuşum. ölçü alma ve eğim, perspektif en zor ama en temel şeyler tabi ki ama hobi amaçlı yağlı boya çalışacaksa bence hiç gerek yok. zaten yağlı boya öncesi örneğin seçtiğiniz parçayı tuvale grafit ile aktarılır burada hiç çizim yeteneğine gerek yoktur.
yağlıboyada renk bilgisi- fırça teknikleri- ışık temel bilgileri kesinlikle gereklidir. bunun için de online eğitim alınabilir.
sulu boya mesela kolay sanılabilir; ama gerçekten çok hızlı çalışılması gereken yağlı boyanın tam tersi teknikleri içerisinde barındırır.
akrilik evde yeni başlayanlara daha uygundur. bir çok yüzeye rahatlıkla uygulanır hem de su bazlı olduğundan temizlemesi de kolaydır. bence suluboyadan daha kolaydır, hatalarınızı kapatabilirsiniz vs.
  • windymimas  (07.01.21 18:04:46) 
karakalem bilmeden resim yapmak alfabeyi bilmeden kitap yazmak istemek gibi bir şey. eğitimciyim her türlü sorunuz için bana yazabilirsiniz.


  • suicides underground  (07.01.21 21:16:59) 
Tamamen hobi amaçlı. Okuldaki hocası da amatör ressammış, bugün vefat etmiş hocası, kendisi de bir arayış içindeymiş, hocasını yaşamaya devam etmek ve sadece içini dökebilmek istiyormuş. Kendi yaptıklarını hiç beğenmiyor. Bence depresyonda, kaçıp saklanacak delik arıyor.


  • 1bir1bir1  (07.01.21 22:10:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.