[]

mobilya tekerleği-civata çapı

İkea skarsta masanın altındaki ayakları çıkartıp yerine tekerlek takmak istiyorum. Bakınız ekli resimler.

Şimdi linkteki tekerleri aldım ama bunlar uymadı, civata deliğe göre büyük geldi.
Linkteki tekerlerin civata çapı 6 mm, masadaki deliklerin çapı 4 mm. Değiştirmek istediğimi söyledim fakat en küçük ölçü bu bundan daha küçük civatalı teker elimizde yok dediler. Bu arada civata ölçüsü olarak "M10 - 3/8" gibi bir tabir kullanıyorlar. çeşitli sitelerde baktım, google da aradım fakat 4mm çaplı civatalı tekerlek bulamadım, zaten ölçüler hep 3/8 4/9 7/15 gibi rakamlar.

4 mm çapı civatalı tekerleği nasıl bulucam, ne diye aratmam lazım?

www.e-tekerlek.com

 
matkabın yok mu ayrı bir delik açmayı dene istediğin çapta.


  • reanarchy  (07.01.21 08:16:39) 
hocam aşağıdaki sitede verilen tabloya göre M5 vida/somun çiftinde iç çap 3,96 mm oluyor. büyük ihtimalle m5 vidadır bu yüzden.

www.elektrobank.com.tr

3/8 ifadesi de inch olarak hesaplama. 1 inch 2,54 cm olduğu için 3/8 inch 9,5 mm oluyor yaklaşık.
  • shadowfollower  (07.01.21 09:13:59) 
hocam biraz baktım da, buna uyacak standart bir tekerlek bulamazsını büyük ihtimalle. onun yerine aşağıdaki linkteki gibi bir tekerlek ve akıllı vida alıp tekerlekleri vidalamak suretiyle masayı tekerlekli hale getirebilirsiniz.

www.e-tekerlek.com
  • shadowfollower  (07.01.21 09:36:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.