[]

MAC bilgisyarda PDF içinden PDF kaydetme

Merhaba 500 sayfalık bir PDF dosyam var bunun 5-122-456 nolu sayfaları farklı şekilde PDF olarak kaydetme şansım var mı?
Windowsta yazdır seçili sayfalar deyip PDF seçip yapıyorduk ama MAC te bulamadık?



 
Mac'de daha rahat. Seçtiğin sayfaları sürükleyip bırakırsan pdf dışında bir yere onları pdf olarak otomatik kaydedecek.


  • giovanne  (06.01.21 22:59:44) 
@giovanne ben kullanmıyorum eşim kullanıyor tam anlayamadım yani seçtiğimiz derken tikle falan mı seçiyoruz yoksa istediğimiz sayfayı mı masaüstü gibi bir yere sürüklüyoruz?
Birde biz o üç sayfadan tek pdf olsun istiyoruz?

  • basond  (06.01.21 23:03:01) 
kontrol tuşuna basılı tutarak o üç sayfayı seçip masaüstüne sürüklerseniz o üç sayfayı tek bir pdf olarak kaydedecek


  • giovanne  (06.01.21 23:23:13) 
bilgisayarın dili türkçe'dir diye tahmin ediyorum.

1. önizleme ile pdf'i açın.
2. ayırmak istediğini sayfayı fare ile tutup, masaüstüne sürükleyin. 3 sayfayı da ayırın bu şekilde.
3. masaüstüne ayırdınız ilk sayfayı önizleme ile açın.
4. eklemek istediğiniz sayfaları sürükleyerek ekleyin.

alternatif olarak:
aradaki sayfalari silerek de aynı sonuca ulaşabilirsiniz :)
  • helenart  (06.01.21 23:27:14) 
ya da istediğiniz sayfaları elma tuşu basılıyken seçip elmayı bırakmadan dışarı sürüklersen de ayrı bir pdf yapar.


  • alperz  (07.01.21 06:47:49) 
MAC versiyonu var mı bilmiyorum ama PDF olayının amiral gemisi DoPDF programıdır. zira PDF yapmana olanak sağlamayan herhangi bir program içerisinden bile "print" özelliği varsa eğer, program bilgisayara printer olarak tanıttığı için, print emri verdiğin herhangi bir şeyi pdf olarak kaydedebiliyor.


  • jeanluc  (07.01.21 06:49:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.