[]

Bu araba lastiği tehlikeli mi

Konudan anlamayan biri olarak sizlere bir şey danışacağım. Bugün kış lastiklerimi taktırmaya gittim. Yaz lastiklerini verdiğimde adam, lastiklerin artık öldüğünü söyledi. Sönük lastikle uzun süre gitmişsin dedi ama böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Lastikler run-flat. Yanlardan lastiği yemiş biraz. Sizce bu lastikler ölmüş mü yoksa devam edilir mi? Elinde 1500 liraya runflat çıkma lastik var onu vereyim dedi. Şimdiliki lastiklerimin iç taraflarını göstermeye çalıştım size. Bu lastikler 7 yılda 50 bin km falan yapmıştır. Şimdi ayda ortalama 2 bin km yol yapıyorum. Adamın 7 yıldır müşterisiyim, kandırmaz diye ümit ediyorum.

Ayrıca kış lastiklerinden biri daha önce yarılmıştı. Ben de çıkma yaz lastiği ile değiştirmiştim gece vakti ne bulduysam artık. Adam dedi ki bende 2 tane goldenbridge 4 mevsim lastik var. Senin öndeki çıkma ile kış lastiğini çıkar, bunları tak. Ben de michelin kış lastiği çöp olsun istemediğim için sadece birini aldım. Şimdi sol önde kış lastiği, sağ önde 4 mevsim var. Yanlış mı yapmışım sizce. İnatla ikisi de 4 mevsim olsun dedi, ben de geçen sene kaç ay biri kış, diğeri çıkma lastik kullandım bir şey olmadı; bundan hiç sorun olmaz diye düşündüm.

Fikirlerinizi bekliyorum.

 
lastik için en tehlikeli şey yanal hasarlardır


  • basond  (06.01.21 22:21:02) 
öncelikle bi lastiği 7 yıl kullanmak mantıklı değil. az kullansanız da yine yıpranır.

ön tarafa farklı lastikler takmak da mantıklı değil. farklı ayakkabı giymek gibi düşünün. yani normalde 4 lastik aynı olmalı ama imkan yoksa ön iki aynı olsun bari.
  • jelly bear  (06.01.21 22:23:37) 
öyle güvenli sürüş uzmanı falan değilim, ortalama bir kullanıcıyım. sağda solda okuduğum ve lastikçilerin anlattıklarına göre yaptığınız her şey yanlış hocam. 4'ünü birden değiştirmiyorsanız da 2'liler takım olsun. ayrıca lastik yol yapmasanız da aşınıyor+1. 7 yıl fazla bir süre. üstelik yoğun olarak da kullanmaya başlamışsınız aracı artık. kendinizi hiç riske atmayın derim.


  • hadsafhada  (06.01.21 22:32:11) 
Adamın söylediği doğru,senin yaptıkların yanlış.

Kullandım bir şey olmadı tamamen şansın sende yana olmasıyla alakalı.kış lastiğin bir tarafta diğer lastiğin normal.buzlanmış alana geldin.lastiklerden biri yuzde 50 diğeri yuzde 25 tutunuyor.çekiş lastiğin olmasa bile frenleme anında aracı zaptetmen çok zor,olduğun yerde anında donersin.

Çıkma lastik konusunda ben alınmamasına taraftarım,mümkünse dört lastiğide aynı zamanda sıfırlamanı tavsiye ederim.
  • duptıs  (06.01.21 22:32:50) 
Arkadaşların belirttiği gibi, sizin yaptığınız tüm uygulama baştan aşağı yanlış. Lastikler 4 takım değiştirilir. Yanal hasar almış lastik saatli bombadır. Bir kısmı kış, bir kısmı 4 mevsim ya da yaz kullanırsan da kazaya davetiye çıkarırsın.

Yani canını ne kadar sevdiğinle ilgili bir şey bu. Ne bileyim 20 yıllık lastikle de gider araba. Ama kazalar bu tarz ufak detaylardan oluyor.
  • roket adam  (06.01.21 23:08:25 ~ 23:09:19) 
Yaptığınız çok tehlikeli bir iş hem kendinizi hem başkalarının hayatını riske atıyorsunuz. 7 Yıldır değişmemiş lastik bahsediyorsnuz bir de lastik satıcısının sizi kandırma ihtimalini düşünüyorsunuz olacak şey değil. Resimdeki lastikleri sakın kullanmayın dışardan fazla anlaşılmaz ama o lastikler ölmüş yolda giderken yarılma ihtimali var sönük lastikle kullanılmasa bile jant eğriliği veya rotlarla ilgili bir probleme benziyor sizin lastiklerinizdeki sıkıntı. Ayrıca lastikler hiç kullanılmasa bile son kullanma tarihleri var SKT'leri geçen lastikler hamur gibi olur mesela.


  • berkan11  (06.01.21 23:28:53) 
seneler önce kuzemin lastikleride yıpranmış. ne tür bir hasar vardı hatırlamıyorum.
lastikci tanıdık biriymiş.
paran yoksa verme lastiklerin dördünüde değiştiriyorum, böyle yola göndermem seni demiş.
hasarlı lastik bubi tuzağıdır.
  • aslindasorunumpsikolojik  (06.01.21 23:59:52) 
çekiş olan tarafta farklı lastik kullanmak tehlikeli. aslında her türlü tehlikeli. bir aquaplaninglik canın var kontrolden çıkar araba.

lastiklerinde hasarlı. runflat lastik ölümsüz lastik demek değil patlarsa 80km hızla bir süre daha gidebilirsin demek. o hızlı geçtiysen zarar vermişsindir yanağa ki dökülüyor yanak. bak benimkiler runflat olmasa da başıma geleni göstereyim sana eski lastik ile 120 ile giderken sağ ön lastiğim bu hale geldi otobanda: i.imgur.com
  • argent dawn  (07.01.21 00:14:08) 
Herkese çok teşekkür ederim. Bilmediğim bir konu olduğu için danışmak istemiştim. İyi olmuş buraya sorduğum. Şimdiki yaz lastiklerini attırıyorum.


  • aguilas negras  (07.01.21 00:26:16) 
ilk olarak lastik ömrü 5 sene veya 50bin kmdir. sağlıklı olan budur. 7 sene de 50 bin zaten süreyi aşmış. runflat lastik diye daha sağlam mantığı çıkmamalı lastiğin kalitesi önemli. lastik marka modeline göre 3 sene de biten lastiklerde var. lastik arabanın en önemli parçalarındandır, direk yol tutuşunu etkiler. direk 0 lastik al bence çıkma mıkma uğraşma. aracın preminyum değilse runflatta almana gerek yok.


  • mikahakkinen  (07.01.21 12:08:22) 
konu hakkında bilgim yok ancak iki ön iki arka farklı lastik kullanmayın canınız tehlikeye atmayın. arka lastikleri 4 mevsim; ön lastikleri kış lastiği taktırmış bir yakınımız gizli buzlanma olan bir yolda takla atmıştı. eğer iki tane takılacaksa da ön arka çaprazlama olması gerekiyormuş diye duymuştum ama bence mümkünse kış lastiklerinin tamamını takın gizli buzlanmayı fark etmeyebiilirsiniz.


  • windymimas  (07.01.21 18:27:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.