[]

Hayatımda Hiç Böyle Endişelenmemiştim, sizce yanılıyor muyum?

Mühendislik öğrencisiyim. Bu Şubat'ta mezun oluyorum.
Okulumla partnerliği olan bir şirkette alanımla alakalı, hep istediğim formatta bir mühendislik stajına kabul aldım. Bu zorunlu staj değil, onları yaptım.

* Stajyerle iyi ilişkiler kurulması halinde kadrolu devam edebileceği yazıyor ilanda da. Staj süresi 6 AY ve ilk haftasında bu 6 ayda ne yapacağımı planlamam gerekiyor. Sonrasında bu işleri yapıp raporlayarak ilerleyeceğim ve sonunda da bir sunum gerçekleştireceğim.

Mülakatımı gerçekleştiren kişi, Mrs.X, kabul aldığımı duyurduğunda önceki stajımın 20 Aralık'ta bittiğini yanlış anlayıp, ''20 Ocak'ta başlamak için uygun musun?'' dedi. O tarihten iki hafta sonra, Şubat'ta mezun oluyorum. Yok dedim finaller var daha önce başlarım. Ocak başında başlayalım dedik. O zamandan beri mezun olacağımı anlamadıklarına dair şüpheliyim.

Dün ilk günümdü. Home office. Mrs.X birkaç dosya yollandı ve bir toplantı gerçekleştirdik. (Perşembe ve Cumaları fabrikaya gideceğim.)
* Mrs.X diğer yöneticiye beni 3. sınıf öğrencisi olarak tanıttı. (dil sürç?)
O an ses çıkarmadım ama endişem epey arttı.
* Normalde biri 6 ay staj yapacaksa onun o 6 ay içinde aynı zamanda öğrenci olması gerekir. Sigortayı okul ödediği ve çok ufak maaş verdikleri için gayet kazançlı bir şey onlar için.

* Mülakatta mezuniyetimi belirtmiştim. İlaveten okulumla iletişimdeler ve CV belgem de var.

* Sizce cidden yanılmış olabilirler mi?
''Okul senin sigortanı ödemiyor, biz başka stajyerle devam edicez'' derler mi?
Derlerse ne yapayım? Bu hatayı yapan Mrs.X'in de başı yanacak ama benimki daha büyük dertte olacak. 6 ayın planını yapıp başladıktan 2 ay sonra çıkmam onları da sıkacak.
* Beklentileri aşan bir performans göstersem, Şubat'tan sonrası için pozisyon açarlar mı?

 
bence yetkiliyle görüşüp bakın ben son sınıfım ve şu tarihte mezun olacağım, bir yanlış anlaşılma yok değil mi diyerek teyit edin.


  • candide  (06.01.21 21:53:24) 
@candide Korktuğum gibiyse başlamadan bitirirler, bu da olsun istemiyorum. Zaten başka başvuru ve mülakat yapamam, bir ay kaldı mezuniyete.


  • Etanglement  (06.01.21 21:54:31 ~ 21:54:59) 
3. sınıf olarak tanıtmışsa yüzde yüz yanlış anlamış.


  • dissendium  (06.01.21 21:57:55) 
yanlış anlamış. bence fırsattan istifade full time bi iş bak.


  • jelly bear  (06.01.21 22:26:01) 
ben tam tersi ortada bi yanlış anlaşılma olmadığını sadece dil sürçmesi olduğunu düşünüyorum. okulla partnerliği olan bir şirketin çalışanın önünde de cv olduğu halde sınıfını yanlış anlama ihtimali bence düşük.

kaldı ki zaten ilanda da 6 ay sonunda kontratlı çalışan olma durumu var ve bu da zaten 3. sınıf öğrencileri için değil daha çok mezun adayı durumundaki öğrencilere teklif edilen bir durum.
  • makarnavodka  (06.01.21 22:37:17) 
bütün endişelerinizi ilgililerle görüşün sakince
* Ben 4. sınıfım beni 3. sınıf olarak algılamış olabilir misiniz?
* Beklentileri aşan bir performans göstersem, Şubat'tan sonrası için pozisyon açar mısınız? gibi

endişeyi taşımak iyi bir şey değil
  • superb  (06.01.21 22:46:10 ~ 07.01.21 22:11:37) 
Endişeyi taşımak iyi bir şey değil'e %1000 katılıyorum. Hemen sor, ne olacak. Devam etmek istediğini de söyle. Açık olmakta fayda var.


  • roket adam  (06.01.21 23:10:45) 
Gelende bu tür kopukluklar İK ile ilgili iş birimi arasında olabiliyor. Ms. X ile açık konuş. Bazen bir bölüm olmazsa başka bölümde devam ettirebilirler. Ancak bunu şimdiden konuşmalısınız.


  • SiyamkedisiZorro  (07.01.21 09:51:59) 
Mrs.X ile konuşup durumu anlatın. eğer yok biz illa öğrenci istiyoruz derse derslerinizin içinden en kolayından geçmeyin dersi bırakın. 1 dersten dönem uzatın. bu durumda hala öğrenci olduğunuz için problem ortadan kalkacaktır. bu dersi de yazın tek ders sınavından verip geçersiniz.


  • yemrem  (07.01.21 10:53:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.