[]

klozetteki dışkı kalıntısını bakteriler parçalayabilirmi ?

şifon suyuna 1 ayda eriyen bir top konacak. her şifona bastığınızda eriyen topdaki bakteriler suyla beraber tuvalete boşalacak.
bu bakteriler dışkı parçalama/sindirme konusunda özelleşmiş olacak.
amacımız dışkı kalıntısının akşamdan sabaha bakteriler tarafından parçalanması yada sindirilmesi.
bir sonraki şifona bastığımızda suyun basıncı ile kalıntının gitmesi.
nihai hedefimiz ise tuvaletlerin tehlikeli kimyasallarla temizlenme periyodunu uzatmak.

tuvalette dışkı kalıntısı hiç tutunamazsa ev kadınlarının atıyorum 15 günde bir yerine ayda 1 klozete çamaşır suyu boca etmesi sağlanabilirmi bu şekilde ?

 
Bilmiyorum ama fikir çok hoşuma gitti


  • kisa  (06.01.21 19:43:50) 
ben öyle tuvalete oturmam şimdiden söyleyeyim...


  • malheiros  (06.01.21 19:44:22) 
Gerçekten tuvalette kaka kalıntısı var diye mi çamaşır suyu dökülüyor sanıyordun :))) açıkçası ben klozeti temizlerken çamaşır suyu dökmeden önce ve sonra arasında pek fark göremiyorum, hiç o kadar pis olmaz çünkü. İğrenç:D


  • Benyinegulerim  (06.01.21 20:03:35) 
peki bakteriler bu işlemleri yaparken biz nerede olacağız :) koku vesaire olmayacak mı, o halde 6 saat nasıl bekleyecek klozet :/ bir de sifona basıldığında zaten içindekiler kanalizasyon sistemine inecek, klozette temiz su olmayacak mı?

tam anlayamadım sanırım, amacınız çamaşır suyu türevlerinin kullanımını ortadan kaldırmaksa klozetteki zararlı bakterileri yok eden yararlı bakterileri göndermek şeklinde bir yöntem olabilir. mesela sirke bu işi görüyor diye biliyorum.

edit: tamam, siz sifona bakterili su koyalım ama normal sifon işlevini görmeye devam etsin. klozetin yüzeyindeki zararlı bakteri ve mikroplar da sifondaki bakteriler tarafından yok edilsin, böylece her zaman hijyenik kalsın diyorsunuz. ? böyleyse güzel fikir..
  • evanka  (06.01.21 20:15:19 ~ 07.01.21 00:43:00) 
dediğiniz top kendi başına bir teknoloji olur ve çok maliyetli olur bence


  • jamiro  (06.01.21 20:44:22) 
Yani zaten tuvalette dışkı kalıntısı bırakan insanin hijyen pek umrumda değildir. Hem zaten tuvalet fırçası denen şey bunun için var, onun çözümü Çamaşır suyu değil.

Bakteri hakkında konuşacak olursak, bu bakteriler dışkısı nasıl bir yöntemle sindirecek, onların atığı ne olacak? Zaten dışkının kokmasının sebebi orada sindirim yapan bakterilerin ürettiği gazlar. Sizin bakteriniz tuvaleti daha da kokutacaktır.

Ayrıca sifon çekilince bu bakterilere ne olacak, kanalizasyon sisteminde o ortamı bulup sonuna kadar üreyecekler, bu derecede bir bakteriyel kontamisnasyon nasıl çözülecek?

Son olarak nasıl bir topta bakteri saklamayı planlıyorsunuz? Hadi bakteri kurutulmuş olsa sifona konduğunda hepsi canlanacaktır ve orada nasıl yavaş yavaş aktive olacaklar? Veya nasıl uzunca bir süre temiz suda hayatta kalacaklar. Bakteri sayısı oldukça az olacaktır, kalan az miktardaki bakterinin bir gecede işini yapacak yoğunluğa gelecek kadar çoğalması zor.
  • Haldamir  (06.01.21 20:51:44 ~ 20:56:08) 
Şifon yazmanıza takildim.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (07.01.21 00:24:27) 
Rossmann’da benzeri var. Akşamdan sabaha bakteriler parçalıyor.

images.app.goo.gl
  • Lim5  (07.01.21 17:14:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.