[]

New York Karayolu Yük Taşıma Sınırı Nedir?

40'HC konteynerde 19.500 kg (43.000 LBS) Net, 20.350 kg (44.865 LBS) Brüt ağırlıklı yük gönderiyorum. Bir sitede 40'HC için sınırın 43.100 LBS olduğunu gördüm ama buradan da sormak istedim.

Bu sınırı bilen var mı? :)


 
Bence reddit'ten ilgili taga İngilizce sorarsanız net bir cevap alırsınız?


  • limonlu eksi  (06.01.21 17:24:05) 
@limonlu eksi, Süper fikirmiş, aklıma gelmemişti çok aktif kullanmadığım için sanırım.

Bu arada evabı bulamadım ama sorunu hallettim. Müşteriye net ve brüt kiloyu iletip bu şekilde gönderiyorum, bilginiz olsun dedim. Teşekkür ederim dedi, aksi olsaydı düzeltme isterdi muhtemelen. :)
  • rahip janick  (06.01.21 19:06:08) 
Hangi incoterm ile yollayacaksiniz? Arada forwarder var mi?
Yani reddit size daha net verir cevabi ama arada forwarder varsa onlarin zaten bilmesi lazim.

  • logisticsmanager  (07.01.21 01:27:01) 
Bugün yaptım yüklemeyi. CIF NY PORT yaptım. Bu arada burayı da güncellemiş olayım; Forwarderım bugün ikinci bir bilgi verdi bana. Kapı teslim yüklemelerde 19.700 kg'yi geçmek sorun oluyormuş. Ciddi bir para cezası uygulanabiliyormuş, sanırım 5.000 usd'ye kadar. Ancak CIF yüklemelerde, yani alıcı limandan kendi çekeceği zaman 22.000 kg'ye kadar alabiliyorlarmış. Bu sanırım orada işi kılıfına uydurmakla ilgili biraz.

iki yılda bir yükleme yapınca böyle oluyor. daha önce çalıştığım firmada haftada üç dört konteyner yüklüyorduk ancak halı gönderdiğimiz için tonaj 14-15 tonu geçmiyordu böyle bir problemden de haberim bile yoktu. :)
  • rahip janick  (07.01.21 23:44:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.