[]

Yavru Köpek tuvalet eğitimi

Maltese Terrier cinsi 2 aylık köpek sahiplendik. İnternette videolardan falan gördüğümüz kadarıyla çit aldık, içine tuvaleti için ped koyduk, mama su kabını koyduk. Buraya kadar her şey iyi ama çite girince arkamızdan çok ağlıyor, resmen inliyor, uluyor. Biraz sabredin çıkarmayın diyorlar ama arada bir sevmeye çıkarınca veya salona getirince direkt dışarı bulduğu yere bırakıyor. Dışarı da ped koyduk, bazen pede bazen parkeye yapıyor, tutturamıyor. Sonra okudum çok türlü fikirler var, kimisi çite 6 ay1ıkken koyun diyor, kimisi ilk günden koyun ki alışsın diyor, kimisi çitin dışına çıkınca tuvalet yapacak diyor. Bir de arkamızdan ağlaması çok düşündürüyor ne yapacağımı şaşırdım, bilenler yardım etsin lütfen.




 
Yaşam alanına çiş yapmamak üzere programlanmış hayvandır onlar. İçgüdüleri böyle.
Çitin içini yaşam alanı olarak görüyorsa çitin dışına çıkınca yapar. Odayı yaşam alanı olarak görünce odanın dışına çıkınca, evi yaşam alanı olarak görünce de evin dışına çıkınca yapacak.
Tabi çişini tutma kapasitesini gözetirseniz bu böyle olur. Yoksa her yere bırakır.
Bir de ne kadar bebekse o kadar çok 'kaza' olacaktır :)
  • Mirket  (06.01.21 16:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.