[]

Memuriyet için Demiryolları mı Uzay Ajansı mı? (Ankara)

KPSS merkezî atamada hangisini yazayım? Türkiye Uzay Ajansı yeni kuruldu, internet sitesi yapım aşamasında, adresi bile yok internette. Yeni olması iyi de olabilir kötü de. TCDD'nin büro memurluğu da güzel diyorlar ama bilemiyorum.

Bu arada hangisinin maaşı daha iyi diye bakmıyorum hangisinin işi-ulaşımı daha rahattır diye bakıyorum.


 
uzay ajansı'nın paso yatış olacağını tahmin ediyorum :)


  • nickini degistiren yazar  (06.01.21 14:34:15) 
büro memurluğu açısından çok bir fark olacağını sanmam. hangi kurumda olursa olsun yazışma, evrak işleri falan olacak zaten. lojman, tesis, tayin hakkı (kurum hangi şehirlerde var) vs. gibi durumlara bakmakta fayda var. tüm şartlar eşitse "uzay ajansında çalışıyorum" demenin ayrıca bir havası da olacaktır :D


  • hadsafhada  (06.01.21 15:38:21) 
-maaş, ek ödeme vs. Parasal yönden anlamlı fark oluşturacak bir durum söz konusu ise geliri fazla olan kurumu tercih ederim.

-tayin imkanı da çok önemli. Rutine dayalı ve kendine göre stresi olan bir iş memuriyet. Dolayısıyla insan şehir değişikliği veya haftasonlarını değerlendirebileceği bir bölgede yaşamak ihtiyacı hissediyor zaman içerisinde. Bence bu kriterde demiryolları öndedir, çünkü taşra teşkilatı yaygındır.

- iş yükü, sosyal olanaklar. Her ne kadar büro memuru her kurumda yaptığı iş sabittir gibi bir algı var ama, bu iş yükünün yoğunluğu kurumdan kuruma, hatta aynı kurumun aynı iş pozisyonunun farklı bölgelerinde/şehirlerinde/binalarında değişkenlik gösteriyor.
  • wilhelmwasmuss  (06.01.21 18:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.