[]

Site yönetimi embesillikleri

Arkadaşlar selam

Fosilleşmiş nüfusun yoğun olduğu butik bir sitede yaşıyoruz. Sitede toplasan 5-6 çocuk ya var ya yok. Yaşları da 2-3-7-8 genelde. Büyük, haylazlık yapıp, ortalığı karıştırabilecek çocuklar da değil yani.

Pandemi dolayısıyla çocuklar haklı olarak bahçede top oynuyor, scooter kullanıyor, piknik yapıyor, kendilerince birkaç oyun kuruyorlar.

Bahçe de öyle peyzajı şahane, özel bitkilerin vs olduğu bir bahçe hiç değil. Allah ne verdiyse kendi başına ayakta duran bir bahçe. Kedi boku dolu, pislik içinde. Kırık bir iki masa var falan.

Bugün bina kapısına uyarı yazısı yazmışlar.

Çimlete basmayın, top oynamayın, bisiklete binmeyin, mangal yakmayın. Yasak vs diye.

Mangalı bir nebze anlarım ama çocukların kendi başlarına oynadıkları oyuna hem de bu dönemde karışmalarını anlamakta çok zorlanıyorum.

Yazı üzerine biz de aradık yönetimi kalayladık. Ardından yazı kaldırıldı. İki sene önce böyle bir karar alınmış vs. Bahçede çocuk parkı bile yok yani.

Neyse.
Bununla alakalı bizim yönetimi kalaylamak yerine yapabileceğimiz bir şey var mıdır? Daha evvel başına gelen, bu işlerde idmanlı, bilgili kimse?

Cidden çok sinirlerim bozuldu. Küçücük çocuklar ne gürültü oluyor ne de daire sakinlerinin rahatsız edecek bir oyunları var. Anlaşılsın diye söylüyorum 2-3 yaşındaki çocukların top oynamasından ne olabilir? Halı saha maç mı yapıyor bu çocuklar? 7-8 yaşlarındakiler de bisiklet scooter kullanırlar. Yavrucaklar ağaçlara kuş yuvası bile takmışlat yani, öyle haylaz kötü huylu da değiller.

Haksızlık karşısında asla tahammülüm yok. Diğer sitelerden çocukları bizim bahçeye toplamak dışında aklıma gelen bir şey de yok. İçimdeki bağcılar kızını çıkartacaklar yani ama iş o raddeye de gelsin istemiyorum.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Teşekkürler.

 
Çocuklar sahiden gürültü yapmıyorsa haklısınız ama yönetimi kalaylamak dışında yapılabilecek fazla bir şey yok sanki. Ancak top oynarken "hığaaa" diye bağırıp scooterlarıyla drift atıp birbirlerine ciyaklayan küçük kızlar yüzünden defalarca dersim bölündüğü için bence çocukların gerçekten gürültü yapmadığına emin olmanız gerek bence. Çünkü alt katlarda oturuyorsanız gerçekten çocuk zırıltısı çekilmiyor. Keyiften de değil toplantım oluyor ve aşağıda çocuk "anneaağ" diye bağırıyor -.-


  • sydney  (05.01.21 22:16:29 ~ 22:18:16) 
'Çevreye rahatsızlık verme' bilinci görecelidir. Toplum içinde yaşadıkça gelişir. Site bahçesinde mangal yakma yasağını BİR NEBZE anlayabiliyorsanız ben o site yönetimine sabırlar dilerim.


  • Mirket  (05.01.21 22:28:22) 
Bunu çok yaşadım, babam genellikle hep site yöneticiliği yaptı, yapmadığı zamanlar da oldu. Böyle çocuklardan rahatsız olan tiplerin genelde yalnız huysuz aksi ihtiyarlar olduğunu tespit ettim. Kıskançlıktan yapıyorlar. Ben mutsuzum bunların çocukları vs neden mutlu diye yapıyorlar.


  • Hallegadola  (05.01.21 23:29:26) 
yani bu çocuklar hele de böyle bir dönemde !kendi! sitelerinde oyun oynayamayacaksa yuh. yuh kere yuh hem de. ben yerinizde olsam çocukları gördüğümde gider, size biri bir şey der oyununuzu bölerse beni çağırın, derdim. çocukların canının sıkıldığı her durumda ben de onların canını sıkardım. pis bunaklar.


  • hazen  (06.01.21 00:38:13) 
Sitelerin de mi butiği çıkmış? Ne demek ki butik site?


  • diffarentiationation  (06.01.21 02:19:38) 
Mirket +1 site yönetimine sabırlar diliyorum ben de.

her şeyi geçtim malumunuz bir pandemi sürecindeyiz ve çocukların taşıyıcı olduğunu biliyoruzdur umarım. sırf bu sebepten bir araya gelip oynamamaları lazım. virüsün kedilerden de bulaşabileceğini de biliyorsak kedi pisliği içerisinde oynayan çocukların ayrıca sorumsuz ailelerinden de kapabilecekleri virüsü önce birbirlerine, sonra diğer ailelere ve bütün siteye bulaştırma ihtimali oldukça fazla. "yavrucaklar ne güzel oynuyorlar" diye basite indirgeyemiyorum maalesef böyle bir süreçte. çünkü 3-5 sorumsuz yüzünden ölüm tehlikesi yaşayan/yaşayacak can'lar söz konusu.

pandemiden bağımsız olarak da başkalarına rahatsızlık vermeyecek şekilde bilinçlenmek gelişmiş toplumların ortak özelliği olmalı diye düşünüyorum.

yapabileceğiniz şey yönetime destek olmak, böyle sorumsuzluklar karşısında birlikte hareket etmek olmalı. bir de diğer sitelerden başka çocukları bahçeye toplamayı düşünmüşsünüz. anlamakta zorluk çekiyorum gerçekten.
  • Improbable  (06.01.21 11:32:59) 
İnsanlar bu aralar sürekli evde ve çocuk sesleri sinir bozucu olabiliyor. Benim eski evim giriş katıydı ve otoparka bakıyordu. Haftasonu çocuk gürültüsüyle uyanmak sinir bozucu olabiliyordu. Mirkete katılmadan edemedim.


  • mg3929  (06.01.21 12:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.