[]

335 bin TL'ye kadar Suv-Crossover tavsiyesi. Tecrübesi olanlar buyursun.

Sorun çıkarma, Şanzıman, Sağlamlık, Konfor, Yol tutuşu olarak deneyimlerinizi alırız.

Öncelikler:

Geniş bagaj.
Arka kamera.
Acil/otomatik fren sistemi.
Far ve yağmur sensörü.
Az yakıt tüketimi.
Hız sabitleme.

Olursa tadından yenmezler:

Adaptive hız sabitleyici.
Şerit takibi.
Koltuk ısıtma.
Otomatik açılır kapanır bagaj.
Hayalet ekran.

_____________________________________________

Şimdi bunların hemen hepsi dolusunu alırsanız Citroen c3 aircross veya Peugeot 2008'de var fakat bu iki araç da B sınıfı. İç hacimleri ve konforları bi tık düşük. 2 metre boy var bende öne otursam dert arkaya otursam dert. Babam kullansa, çok genç işi bunların tipi dedi. Peugeot yine güzel de c3 cidden çok yumuşak ve yuvarlak hatlı, sevmedi farlarını falan.

C5 AirCross'a BA YIL DIK. Dışı önden Range'e, iç konsolu da Porsche'ye benzettim. Çok ferah. Bagaj yayla gibi. C sınıfı zaten. Fakat gel gelelim bu fiyata ancak en boşunu alabiliyoruz. Arka kamera bile yok arabada arkadaş! Takarsanız garanti dışı kalır diyor.

Bu arada Citroen'in koltuklar çok kullanışlı ama basit ve cılız duruyor. Yoksa arka koltukların kızaklı olması, bagajı genişletmesi falan baya güzel özellik.

3008'e ben bayılıyorum yıllardır. Kokpiti harika fakat direksiyonunu sevemedim. c3'e göre de basık geldi. Şanzımanı övülüyor. Eksileri neler bilmiyorum. Bakım masrafı ve parçası gereksiz pahalı diyorlar. 3008 şuan aklımızın bir ucunda.

Bugün denk geldi Opel GrandLand X inceledik. Dışı güzel. İçi klasik, pek bişeye benzemiyor ama donanım olarak bu fiyatlara doluydu baya. İç hacim ve bagaj olarak da beğendik. C sınıfı idi.

Skoda Kamiq güzel. Gidip inceleyemedik. Ama o da boştu diye hatırlıyorum. Ayrıca DSG'ye girişmeye gerek var mı? Yoksa T-ROC veya Arona'ya göre beğendik uzaktan.

Tucson çok yakıyor. Fazla heybetli. Onu eledik.
Suzuki Vitara Dolu, ama konforu düşük, ayrıca içi çok kötü be arkadaş bu Suzukinin Mitsubishinin :/

SsangYong Korando da güzel duruyor. Dolu da bu fiyatlara. Ama hiç bir fikrimiz yok bu marka ve model hakkında. Servis olayları falan nasıl memlekette kullanılacak uzun süre. Küçük yer.

330 sınırında olması lazım çünkü engelli ötv indiriminden yararlanacağız.

O yüzden 0 olmalı.

 
2 arkadaşımda 3008 var olumsuz bir şey duymadım gayet güzel kokpit olsun konfor olsun. 3008 e gaz keserdim ben bu seçeneklerin arasından


  • monkey  (05.01.21 21:58:52) 
Kendiniz de demissiniz. Bunların arasında en dolusu Suziki. Her şeyi koymuş adamlar. Ben kamiq alırdım. Aralarında en çok onu beğendim. Ek alternatif de en full captur olabilir belki.

Ben bunların çoğu videosunu YouTube benzintv hesabından uzun uzun izlemiştim. Gidip binmedim yani.

Ek olarak

Yeni 3008le eski 3008 arasında hiç bir fark yok nerdeyse. Azıcık makyaj o kadar. Ama en güzel şanzıman hala bunlarda.
  • westblack  (05.01.21 22:09:09) 
330 sınırı olmasa az daha koyun üstüne C5 Aircross alın derdim. Feel adventure paketi 360 falandı en son. Live paket ucuz ama hiç girmeyin bence ona.

Skoda Kamiq, 2008 ve C3Aircross gibi, O da küçük gelir size.
En mantıklısı 3008 bence ama 330 bine makyajlısı yok diye biliyorum ama makyajsızı vardır bu fiyatlarda. GrandlandX'in içini ben beğenmedim, çok eski model kalmış. Ama şanzıman, motor Peugeot, Citroen'le aynı. Tipini beğndiyseniz o da olabilir ama ilerde satarken 3008 daha çabuk ve daha iyi fiyata satılır gibi geliyor bana.

Benimde 300k bütçem vardı, çocuk falan olmadığı için henüz çok büyüğe gerek yok diye düşünüp 2008 aldım. Bi kaç sene binip C-suv'a geçerim belki.
  • contavolta  (05.01.21 22:12:09 ~ 22:13:59) 
citroen ile 3008 psa'nın zaten, yanılmıyorsam motor ve şanzıman aynı.

sıfır mı bakıyorsunuz anlamadım ama ben olsam 2018 falan ya da 17 temiz bir 3008 alırdım. ssangyong falan aman hocam neler diyorsunuz sakın almayın, suzuki aynı şekilde kesinlikle alınmaz, kamiq de tutmadı.

ben olsam, ilk tercihim 3008 olur
ikinci tucson, heybeti zaten hoşuma gidiyor ve içi özellikle açık renk koltuk ile çok güzel duruyor.
3 de burada olmayan bir seçenek , seat ateca. ama bu da çok tutmadı.

ben 3008 alırdım.

edit : www.sahibinden.com

araç benim değil, sadece ilk karşıma bu çıktığı için ve fotoğrafları güzel çekildiği için atıyorum. gerçekten iç dış çok güzel araba benim bile kafamı karıştırdı şuan :)
  • garavel  (05.01.21 22:15:54 ~ 22:20:41) 
500x kullanıcısıyım, tavsiye ederim. zannederim sınıfında tek arka bağımsız süspansiyona sahip model. sürüş keyfi çok iyi ama biraz sert. yumuş yumuş bir araç istiyorsanız pek doğru bir tercih değil ama hafif hafif sınırlarında gezeyim, sportif bir tat versin diyorsanız bence doğru tercih. adaptif cruise da dahil aradığınız birçok donanıma sahip, güçlü ve görece ucuz. kendi liginde en güvenli araç seçilmişti (iihs testi).

eksikleri; bagajı nispeten ufak, benzinlisi yakıyor (8-9 litrelerde gezersiniz şehir içi), dizeli makul tüketiyor. söylediğim gibi biraz sert, otomatik bagaj kapağı yok, hayalet ekran yok (yarı analog yarı dijital ekranlı).
  • orient blue  (05.01.21 22:46:15) 
Citroen demeye geldim yazmissiniz zaten. 3008 5008 serileri cok iyi. Fiyat bakmadan soyluyorum.

C5 aircross harika arac. Ama soylediginiz gibi tabi de bayiyle pazarlik yapin derim.

Fiat egea da alsaniz kamera takildigi an garanti bitiyor bilginize.

Cunku elektrik sistemine mudahale ve neden servis bunu kabul etsin?

Ayrica karar verirken bakimlari da goz onune almanizi tavsiye edebilirim.

Ozetle 3008 alirdim. Sifira yakin 2.el alirdim yada c5 dolusunu 2.el alirdim. Sifira yakin soyle 50.000 km altini filtreleyip degisensiz boyasiz tramersizine bakip hatta Tarcanlar a goturup 500 TL verip baktirir alirdim.
  • baldan kaymak  (06.01.21 00:29:47) 
opel grandland, citroen c5 aircross x ile peugeot 3008 komple aynı araba. tasarımı farklı, biraz da 3008 daha füturistik. alınacaksa benzinli ve 8 ileri otomatik tavsiye ederim bu kardeşlerde.

fakat sorunsuzluk olarak suzuki vitara diye düşünüyorum. yanılmıyorsam garanti süreleri de uzun. sonra da volkswagen grubu.

----------

not: otomotiv satış sonrası uzmanıyım. garantisi en uzun, parçası en çabuk getirilebilinen ne ise onu alın. kesinlikle dizel almayın.
  • rain when i die  (06.01.21 00:35:34) 
Gecenlerde Peugeot 2008 denedim, güzel arabaw 8 ileri vites baya iyi ama her şeyi ekran üzerinden yapma fikri beni bitiriyor bu sebepten ne Peugeot alabilirim ne Citroen.
Benim icin ciddi sorun çünkü iki sene sonra garanti bitip o ekran düzgün calismazsa klimayi ayarlayacak yer olmayacak.
Belki sizin için önemli değil bu ama benim misal hep kafama takılan bir olay. Misal civiclerde ekran dokunmatikti, 2020 modelde ekrana tus getirmisler ki en mantıklisi.

Bu arada vitara oldukça Güzel bir araç, Türkiye servis/parca olayini bilmiyorum.
  • logisticsmanager  (06.01.21 00:42:46) 
Tucson u nasil elersiniz yaa.. bu kadar yakışıklı duran coz az Suv vardir o fiyatlarda, heybetse heybet sekilse sekil.. yakit demiissin ama kucuk yer de demissin, ne kadar kullanicaksinki taxicilik yapilmayacakya..
bilemedim, belkide bicare bir Tucson hayalperesti oldugum icin objektif bakamiyorumdur ama bence Tucson..

  • alttaraf  (06.01.21 01:05:26) 
enteresan gelecek ama bana 2 kere arkadan tucson çarptı ve iki kaza da aşırı hızla gerçekleşmedi ama klimaları pert oldu. gaz kaçırma sesini sürekli duydum ktt doldururken. hatta ikinci kazada sürücüye sizin klima pert dedim, baya benle tartışmıştı.


  • bisorumvargaliba  (06.01.21 01:29:13) 
Ateca


  • sutlu nescafe  (06.01.21 09:44:55) 
Kesinlikle c5 aircross.


  • piotr  (06.01.21 10:32:06) 
-C5 bombos bisey alınabiliyor.

-Ateca yok o fiyata :/ Bir de 5-10 sene kullanılır en az. DSG bozulması şans işi değil mi?

-Bir de secenekler arasına Nissan Qhasqai ekleyelim mi? Bir keresinde ustam bunlara sağ önden vuruyorsun sol arka bozuluyor falan demisti. Ama içi ve özellikleri güzel.

-Bunlar dışında B sınıfı olacak ama Ford Puma ve Hyundai Kona'ya bakmaya deger mi? Özellikle Kona o yakıt tuketiminde o performansi nasil veriyor anlamış değilim.

-Suzuki Vitara da B sınıfı ama çok dolu. Konforu, ses yalıtımı falan nasıl acaba kullanan var mı?
  • ananiyimioguz  (06.01.21 13:02:41 ~ 13:20:16) 
Ateca bulduk bugün, sınırdan kurtarıyor.
O, Grandland X ve 3008 arasindayiz bakalim.
Bir de bugün Honda Civic HB Sport+ modelini gördük.
Valla alip gidecektik çok güzel, 181 beygir.
Ama zaten hb mazda 3 ümüz var. SUV a gecsek daha iyi sanki.
  • ananiyimioguz  (06.01.21 18:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.