[]

MacBook Pro 2019 oyundan sonra aşırı ısınma ve şarj bitmesi

Arkadaşım MacBook Pro 2019 kullanıyor. Bilgisayarı 2020 Mart ayında almış. Aldığından beri iki kere fandan ses gelmiş galiba, sonra düzelmiş.

En son kardeşi oyun yüklemiş bilgisayara, oyundan sonra online ders dinlerken aşırı ısındığını ve şarjının hemen bittiğini, bazen de fazlasıyla ses yaptığını söylüyor arkadaşım. Sorun ne olabilir? Bir kaç gündür böyleymiş.

Şu an Catalina’daymış, en son güncellemeyi yapmamış. Oyunu da silmiş. Acaba temiz kurulum yapsa geçer mi?

 
Anormal bir durum olmayabilir. Online dersi nereden dinliyor? İşlemciyi yoran bir sistemi olabilir ilgili sitenin. İşlemcinin ısınması dolayısıyla fanın hızlı çalışması ve ses yapması normal ama bunu 'Idle' dediğimiz boşta bekleme durumunda da yapıyorsa arkaplanda gereksiz bir şey çalışıyordur sürekli.

Etkinlik Monitöründen (cmd + Space yapıp etkinlik yazınca çıkıyor) işlemci tüketim yüzdelerine bakıp anormal bir durum varsa o uygulamayı kapatması, işe yaramıyor ise mac'ten kaldırması gerekebilir.

Önerim Catalina'da kalmasın, Big Sur gayet iyi. Direkt geçebilir.
  • himmet dayi  (05.01.21 21:08:36) 
@himmet dayi teşekkürler. Online dersi “Windows Teams”ten dinliyor. Ama daha önce de ordan dinliyormuş ve o zaman öyle bi sorun yokmuş, yani oyundan sonra böyle sorunlar olmuş aslında, o yüzden canı sıkılmış.


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (05.01.21 21:10:02) 
Teams öyle bir şey yapmaz, evet.

Oyunu kaldırsın. Sorun devam ederse Big Sur'a güncellesin.

Temiz kuruluma gerek kalmayabilir. Ama sorun devam ederse temiz kurulum yapılabilir. O kadar canını sıkacak bir durum yok. Yazılımsal bir problem.
  • himmet dayi  (05.01.21 21:12:12) 
profesyonel iş yapmıyorsa big sur çok güzel. ben hala mojave'deyim bu aralar catalina'ya geçsem mi diye düşünüyorum ama bazı yazılımlar konusunda çekincelerim var.

günlük kullanıcıya big sur çok iyi olur. temiz kurulum her zaman daha iyidir. çok da kolay bir iş.
  • alperz  (05.01.21 21:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.