[]

Excel Gurulari Bu Nasil Yapilir?

Elimde 10 kalem hediye var ve hepsinden belirli adette var (hediye1'den 6 tane hediye 2den 3 tane gibi...)

Ali girip isminin yanindaki dropdown listten hediye 3u sececek, veli girecek adinin yanindaki listeden hediye5i sececek...

Istiyorum ki eger hediye 5in stogu 2 ise ve 2 kisi listeden hediye 5i sectiyse bir sonraki kisinin dropdown listesinde hediye 5 gorunmesin. Hangisinden stok varsa sadece onlar arasindan secim yapabilsin.

Nasi olacak bu is?

 
Makro ile yapılır. Her seçim yapıldığında makro çalışacak ve dropdown menüler baştan oluşturulacak. Çok uğraştırır ama olur.


  • himmet dayi  (05.01.21 20:51:27) 
Dropdown'dan vazgectim o zaman. En basit sekilde halletmenin yoluna bakacagim.

Stok takip excellerini kurcalamak en mantiklisi sanirim.
  • brkylmz  (05.01.21 21:47:47) 
Makro ya gerek YOK. Basit birer eğer ve saydıran formülü ile yapılır.

Önce örnek olarak 10 tane hediye için drop down kaynağı belirlenecek.

Mesela hediye1,hediye2 diye gidiyor, X1:X10 olsun bu, x sütünü için mantıksal bir sorgu yapacağız.. Bir de Z1:Z10'a hediye1, hediye2 vb diye tüm hediye isimlerini elle yaz.

Buranın yanına da her bir hediyeden kaç tane kaldığını saydıracaksın seçimlere göre. Örneğin bu da Y1:Y10 olsun bu saydıran yer de.. (tabi burada her bir hediye için toplam adetten seçilen hediye kadar fark hesaplayan bir formül olacak)

Şimdi X sütununda şu mantıksal sorgu olacak; eğer z sütununda görülen hediyelere ait kalan stoktaki sayı 0'dan büyükse z sütununda ki hediye ismini yazdır yoksa "" şeklinde boşluk koy diyeceksin.

Böylece hediye seçecek kişi dropdown menüyü açtığı zaman 0 adet görünen hediye seçeneğini göremeyecektir.

Karışık oldu mu bilemedim. İstersen mesaj ile bağlantıya geçebilirsin.
  • conta  (06.01.21 03:41:09) 
Dedigine yakin bir sekilde cozduk hocam, eyvallah


  • brkylmz  (06.01.21 14:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.