[]

Excel Problemi (Farklı tablolardan veri çekme)

Merhabalar,

Görselde görünen düzende soldaki tabloda gözüken tutarı, sağdaki tabloda ilgili hafta sütununa yazdırmak istiyorum.

Soldaki tablo aşağıya doğru oldukça uzun, sağdaki tablo da yatayda uzuyor. Bu nedenle tek tek, hücre hücre düşeyara veya etopla gibi formülleri yazmak çok zor oluyor haftalar değiştiği için.

Sağdaki tablonun bütün hücrelerine tek bir formül yazsam ve sadece belirtilen haftada karşılığı varsa gidip soldaki tablodan o değeri alıp getirse ve toplasa istiyorum. Bunun bir formülü var mıdır?

Teşekkürler.

 
tutar haftanın solunda olduğu için zaten düşey ara çalışmayacak burada. indis kaçıncı gibi asla mantığını anlamadığım bir formül kurmanız gerekir.

Fakat bunun yerine hızlıca bir makro yazılarak işiniz çözülebilir.

doğru anladıysam tablo 1'deki aynı haftaların tutarlarını toplayıp tablo 2'deki yatayda uzayan tabloya yazacak.

Sıra ne işe yarıyor? tablo 2de neden iki satır var ?
  • kablelvuku  (05.01.21 13:21:05) 
Soldaki tabloda hafta değerleri 1'den 52'ye kadar birbirini tekrar etmeden devam ediyorsa eğer pivot tablo kullanılabilir. Hafta başlığı sütunlara alınır, tutar da değerlere..

Tablo 2'deki ikinci satırı ben de anlamadım.
  • IncredibleMau  (05.01.21 13:23:59 ~ 13:24:32) 
Toplamayacak, yanlış belirtmişim özür dilerim.

Her satır kendi haftasına yazdırılacak. Eğer formülü ile eşitledim. satırda sabitleyip sütunda sabiti kaldırarak çözdüm işi. Yine uzun ama makrosuz en kolayı bu oldu.

Teşekkürler.
  • desdenova34  (05.01.21 13:41:07) 
Merhaba,

Gayet basit şekilde yapılır. Bunun için kaçıncı, satırsay, sutunsay vb ile beraber hücre ve dolaylı formülleri kullanılmalı. Mesaj ile bana mailinizi iletirseniz şu hali tablo hali için yarın size bir excel iletebilirim.
  • conta  (06.01.21 04:00:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.