[]

Aldığım eve tam taşınmadığım için ikametimi değiştirmedim, cezası var mı?

6 ay evvel aldığım evin su, elektrik vb. anboneliklerini yaptırdım. Fakat taşınmayıp ailemin yanında yaşadığım için ikametimi aldırmadım. Şimdi taşındım ve ikametimi taşıyacağım. Fakat bildirmemenin cezası olduğunu öğrendim. İkametimi aldırırken bir sorunla karşılaşır mıyım?

Ceza uygulama olabilir mi? Sorun yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim?

Not: Evde ilk oturan benim. Kayda giderken fatura götürmeme gerek yok, değil mi?

 
taşındığınız yeri 1 ay içerisinde bildirmek ve ikamet değiştirmek zorundasınız, aksi halde cezası var, doğrudur. ama ikameti alırken e-devlet üzerinden 1 aylık bir süreci seçerseniz ceza çıkmıyordu. ikamet alma işini e-devlet üzerinden yapın bence.


  • pccopath  (05.01.21 01:08:57) 
e-devlet üzerinden denedim, taşındığınız yerin boş olması gerek diye bir bildirim çıktı adresi girince. Sanırım fatura falan olduğu için başkası oturuyor gibi algıladı sistem.

Ya da başka bir sorun mu var acaba? Bir başkasının yanlışlıkla bu adresi bildirmesi gibi vb.
  • santimantal  (05.01.21 01:19:34) 
ben yıllarca bildirmedim ikametimi. o kadar ki sistemden silinmişti son adresim. yeni ikamet alırken kimse bir sey demedi, borç falan da ödemedim.


  • hazen  (05.01.21 01:23:55) 
Çok nadiren uygulanan bir ceza bu yani telaş etmeyin. Adres kaydı içinde ilk oturan siz olacağınız için e-devlet üzerinden olmaz, müdürlüğe gidip kendiniz beyan etmeniz gerekiyor.


  • zekicalik  (05.01.21 02:38:55) 
ben de birkac ay sonra yaptirdim, sadece fatura gostererek de islem yaptirabiliyorsunuz. ben once faturayi gosterdim memura. isterse kira kontratini da veririm diye yanimda bulundurdum ama istemediler. pek uygulanan bir ceza degil yani


  • hjarteblod  (05.01.21 02:44:34) 
Senin durumunda zaten cezalık bir şey yok. Ev alıp abonelik açtın, artık burada oturmak zorundasın diyemez ki kimse. Yeni taşinmissin zaten. Bu şekilde beyan edersin.


  • elorelia  (05.01.21 08:00:48) 
Birisi senden.önce adres bildirmiş muhtemelen. Her türlü sebeple olabilir. Faturayla gidip oturduğunuzu kanıtlamanız gerek. Sen kanıtlayınca eski bildiren de ceza yiyecek.


  • adivar  (05.01.21 09:59:20) 
Benim 2 sene oldu hep erteliyorum bir ara yaparım diye. Bence bu kadar panik yapmayın


  • limonlu eksi  (05.01.21 11:54:25) 
ben ikametimi eve tasindiktan 2.5 sene sonra almistim :)

o da tamamen ikamet ettigim ilcenin ilce nufus mudurlugunun ahirette toplanma yeri gibi kalabalik olmasindan kaynakliydi. isten izin alamama filan da oyle.

bir gun adalar'da bir gun gecirebilmek icin isten izin aldim, kendimle beraber bir faturayi da goturdum (kendi adima olan); orda 3 dk'da filan hallettiler. en yeni faturayi goturunce sorun cikmaid hatta kadin ceza yazmasin diye 15 gun once tasinmisim gibi yapti.

secim donemi olmadigi surece boyle kolayliklar oluyor; nufus mudurlugu fark etmiyor.
  • nefertarii  (05.01.21 12:51:21) 
eski ikametiniz ailenizin yanında olduğu için 10 sene sonra da taşısanız ceza yemezsiniz.


  • hadsafhada  (05.01.21 12:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.