[]

Trafik kazası sonrası polis kazayı yapanı neden aramaz?

Yeni yılın ilk kazasına karıştık, adamın teki gelip tam 12'de park halindeki aracıma çarpıp kaçtı. Araç yandaki duvardan sekip öndeki araca bindirdi. Plakayı düşürmüş. Bugün kaza raporunu almaya emniyete gittim. Sordum meraktan vatandaşı buldunuz mu, ne yaptınız diye. Yoo biz neden adamı bulalım ki dedi.

Adam sokağa çıkma yasağı olduğunda gelip önce arabaya,sahipli bir köpeğe ve sağa sola aşırı hızla çarpıyor ve kaciyor yüzde 99 alkollü bir halde. Yeri yurdu, adresi belli, polis zahmet edip bir kolacan etmiyor. Dağda fotokapana yakalanan adama ceza yazmışlardı, dedim en azından bir 3000 tokalasaydiniz.

Sabahtan beri uğraşıyorum adamın yüzünden, bir sürü iş güç, büyük ihtimal pert bir araç, yığınla taksi parası, pandemide aracsız kalma, sehirdisina götürülmesi gereken 65+ anneyle başbaşa kaldım. Malum araç fiyatları da belli aynısından almam zor. Bu adam takılıyor öyle. Bana mantıksız geldi.

 
Türkiye'de memur demek tam da anlattığınız gibi sallamasyon bir iş demek.

Neyse bu kısmı geçelim. Aslında siz bu konuyu daha çok sigortanızla halletmelisiniz. Size ikame araç tahsil edilmesini isteyin. Zaten geri kalan kısmı sigorta firması hallediyor. Siz daha çok sigorta firmasının iş akışıyla ilgilenin. Zaten firma çarpan araçı bulur masrafı ondan tahsil eder. Diger tarafa umut baglamanız sizi ruh hastası yapar.
  • limonlu eksi  (04.01.21 18:08:40) 
İkame aracı bir hafta veriyorlar, arabanın sonu muallak, bakacağız duruma.

Kasko olmasa o da zor, neyse işleri bir haftada halledip bekleyeceğiz sanırım, yıl süren pert süreçleri varmış, bu noktada can sıktı.
  • habarbey  (04.01.21 18:30:58) 
hocam sen merak etme, kaskoya ver arabayı adam seni arayacak zaten. "arabayı oraya verme benim bildiğim usta var orada ben yaptırayım" diyecek. polis yazacağı cezadan falan mislisi binecek ona.

ama sen bir avukata danış, bu mağduriyetlerinle ilgili ayrıca dava açabilirsin diye biliyorum.
  • malheiros  (04.01.21 20:19:25) 
Değer kaybı davası açabiliyor musunuz bir araştırın, pert kararlarında olmuyordu galiba ama pert olmaz da tamir olursa değer kaybı davası açarsınız. En azından zararınız bir miktar karşılanmış olur.


  • ofelia  (04.01.21 21:47:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.