[]

Yokuş kalkış desteği nedir?

2018 megane kullanıcısıyım, araçta yokuş kalkış desteği var.
Yalnız nasıl kullanılıyor, devreye nasıl giriyor, bi yere falan mı basmak gerekiyor? :)

Cahillik zor kusuruma bakmayın, araba olayına biraz uzağımda

 
eğimli olan yerlerde duraklama yaptığında veya park ettiğinde otomatik olarak devreye girer ve sen kalkmaya çalıştığında arabanın eğim yönünde ileri veya geriye kaymasını engeller.

devreye girmesi için de duraklama yaptığında frene köküne kadar basman gerekir. bazı durumlarda tam basılmadığında devreye girmez.

mesela kırmızı ışıkta durdun, yokuştasın. arabayı tekrar kaldırırken araba yeterli itme kuvvetine ulaşana kadar geri kaçıyor ya, işte bunu engelliyor. sürücüye 3-5 saniye kadar zaman veriyor arabayı kaldırmak için. ama bu süre dolunca araba geri kaçmaya başlar ona göre. ve dikkat etmek lazım, en önemli husus çoğu araçta frene sonuna kadar basılmadığında devreye girmiyor.
  • reanarchy  (04.01.21 16:39:39) 
Bir yere basmana gerek yok. Sürekli devrede zaten. Megane'da iyi çalışan bir özelliktir. 8 yılda bir defa kayma yaptı(araç otomatik), taşlı-topraklı bir yerdi.

Öyle dedikleri gibi frene sonuna kadar basmaya gerek yok. Düşmanın böğrüne hançer saplamıyoruz, altı üstü snlik yokuşta duruyoruz. Megane ile ilgili başka soru varsa özelden yazabilirsin.
  • the coon  (04.01.21 16:46:11) 
arabayı yokuşta geriye kaydırmaz. ama manuel arabanın viteste olması gerekiyor bazı arabalarda. boştayken çalışmıyor.


  • iddaaci  (04.01.21 17:07:48) 
Basitçe mantğı şu, sen freni baktan sonra 3-5 saniye daha basılı tutuyor freni, bu özellik sadece yokuşlarda devreye giriyor.

Araç yokuşta olduğunu bazı sviçler ya da müşirler ile anlıyor.
  • John Bloor  (04.01.21 17:13:53) 
@John Bloor
3-5 saniye mi :)

1 saniye falan tutuyor, bu da zaten gaza basmak için yeterli bir süre. normalde ayağını frenden,debriyajdan çektiğin an kayıyor bu durumda kaymadan gaza basabiliyorsun.
  • ayin yazari  (04.01.21 21:49:53) 
Gordugun gibi her arabada farklı ayari, algisi. Bos bir yokuşa git, dene kendi kendine, alışırsın.


  • sarcophagus  (04.01.21 23:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.