[]

Kolajen, botokstan, yüz yogasından daha iyi değil mi

oral yolla alınan kolajeni soruyorum.

kolajen, zamanında, geç kalınmadan tüketilmeye başlansa, düzenli botoks yaptıran ekonomik-statüdeki kadın-erkek için ulaşılabilir bir şey değil mi, neden kolajen takviyesi yerinde sayarken diğer suni yollara rağbet artıyor

(bu soru kesin internette ingilizce sorulmuştur, yine de türkçe duymak daha iyi)

 
ben 3 ay kolajen kullandım, önerilen minimum dozu, 3 ay boyunca her gün kullandım ancak kayda değer bir değişim olmadı. ne cildimin nemi arttı, ne ince kırışıklıklarda bile en ufak bir etkisi oldu. markasını da söyleyeyim, voonka + c vitamini. araştırdığım kadarıyla kötü bir ürün değil. bir de bu ekonomikti mesela 120-160 lira bandında değişiyor fiyatları, 3 ay boyunca farklı fiyatlardan aldım. aylık dozu 400-500 olan kolajenler var. parası olan onu alana kadar botoks yaptırıyor demek ki, botoksun sonucu 1-2 haftada hazır kolajen öyle değil aylarca kullanacaksın da o zaman işe yararsa yarayacak, tabi ki önceliğim yine de doğal yollar.

3 ay ara verip tekrar başka markanın kolajenini kullanmaya başladım yakın zamanda, bu sefer yüz egzersizi de yapıyorum ama sadece alın ve kaş arası egzersizleri. çenemi etkileyecek şeyler yapmamam gerekiyor. bir de benim cildim gerçekten çok kuru, roaccutane kullandığım ve yıllarca hiç güneş kremi sürmediğim için, o nedenle kolajeni bir kür daha denemek istedim. yaş 30 bu arada, yani tavsiye edilen başlama yaşındayım.
kırışıklık için botoks bence son çare, bu konulara daha çok bütçe ayırasım gelirse de önce dermapen vs gibi cildin kendi kolajen üretimini tetikleyen yöntemlere başvururdum. güvendiğim bir güzellik/estetik merkezine gidip diğer yöntemleri araştırırdım.
  • ofelia  (04.01.21 12:45:07) 
Kolajenin bilinirliği yeni. Ayrıca cilde etki etmesi için öncelikle vücudunuzun kolajen depoları(eklemler vs) dolacak sonra sıra cilde gelecek diye okudum. Yine okuduğum başka bilgi tip 1 ve tip3 kolajen tip 2 ile birlikte alınınca etkisi azalıyormuş. Marka seçerken buna dikkat edin. Yine kolajenin düşmanı şeker. Şekeri(karbonhidrat dahil) fazla alınca gene kolajen işi yalan oluyor. Sağlıkçı ya da uzman değilim okuduklarımdan anladıklarımdan aklımda kalanlar bunlar. Yanlışım varsa bilenler düzeltsin lütfen.
Şahsi fikrim kolajen hem yeni popüler oldu, hem de uzun süre kullanım ve şekere mekere dikkat edince faydası olan bir şey. botox ise anında etki eden bir şey olunca p tercih ediliyor gibi geldi bana. Bende sadece göz çevremde kırışıklık var azcık(göz altları hafif ince, gülünce kaz ayakları şeklinde. Mimik yapmayınca alında falan kırışıklık yok. Yaş 35)

  • yazdonumu  (04.01.21 12:59:11) 
Bu arada şimdi baktım voonka tip1-tip3 ve tip 2 yi aynı anda içeriyormuş. Ben sadece tip 1 ve tip 3 içeren bir şey aldım deniyorum. Dalton ağırlığı 2000 olan katkısız saf bir hidrolize kolajen peptit ile deneyin. Yanlışsam düzeltin tip1 zaten ihtiyaç halinde tip 2 ye dönüşebilirmuş ve tip 2 daha çok eklemler vs içinmiş
Edit: bu arada aklıma geldi yazayım. Kolajen kullanmadan önce birsüre bir iş için çömelmiştim doğrulurken dizlerim kitlendi acayip bir ağrı hissettim. Kolajen kullanmaya başlayalı 5 gün falan oluyor ciddi anlamda rahatlama oldu dizlerimde. Yaşlanmak sadece cildin değil bütün vücudun yaşlanmasıdır bana göre. o yüzden bir süre daha kullanmaya devam edip gözlemleyeceğim kolajenin etkilerini. Siz cilt yaşlanması özelinde sormuşsunuz soruyu ama bu etkisini de eklemek istedim aklıma gelmişken

Edit: kullanım süresini klavyem 15 olarak düzeltmiş 5 günlük kullanım olarak düzelttim.
  • yazdonumu  (04.01.21 13:03:49 ~ 05.01.21 01:37:15) 
Bunlar boş işler. Sürekli kolajene para vereceğine git botoks yaptır. 10dk maksimum kırışıklıklar gittiği gibi mimik kısıtlandığı için daha fazla da ilerlemesin. Boşuna böyle uğraşılar. İşini bilen bir doktora gittiğiniz zaman kimse de anlamaz botoks yaptığınızı. He gülünce garip olduğu için anlayabilir tabi :)


  • zoghurt  (04.01.21 13:05:09) 
36 yaşında erkeğim, yapıştırıyorum botoksu. orama da botoks, burama da. kolajen de alıyorum ama bir faydasını göremedim daha. belki spor için işe yarıyordur, eklemler vs.


  • stewie  (04.01.21 14:01:57) 
Kolajenin oral yolla alındığında biyoyararlanımı çok yüksek değil, ayrıca sadece belli bir molekül ağırlığındaki kolajen molekülleri hücre içine geçebiliyor. Piyasadaki her kolajenli ürün bu şartı karşılamıyor zaten.
Botoks zaten tamamen farklı bir prosedür, lokal olarak belli kaslara uygulanabiliyor bu yüzden kolajenle karşılaştırmam botoksu.
Kişisel görüşüm, suni olanı değil doğal olanı yapacaksak yüz yogasının daha etkili olacağı yönünde, ama bu görüşümü hiçbir bilimsel dayanağa yaslamıyorum, tamamen tahmin. Egzersizin tıptaki yeri yadsınamaz, yüz kaslarında da etkisi olacağına inanıyorum. egzersiz/yoga ile çalışmayan kaslar için de botoks gibi lokal uygulamalar belki...
  • curukturpkokusu  (04.01.21 14:28:39) 
@curuk seninde dediğin gibi belli bir boyutta olanı alabiliyor vücut. Benim aldığım 2000 dalton. İlk doz kullandığımda sabah uyandığımda cildim yumuşacıktı bu arada. Şuan normal halinde ama yazdığım gibi önce belli bi süre kemikleri eklemleri vs doyurup sonrdan cilde yarıyor diye bir bilgi kalmış aklımda. Ki dizlerime faydasını ben gördüm. Ha cilt için aldım ama ona faydası olmasa da eklemlerin için kullanırım.neticede vücudumuzun sarkmaması için adam akıllı spor yapabilmek gerek. Dizlerimden dolayı yürüyüş bile yapmaz olmuştum korkudan


  • yazdonumu  (04.01.21 16:50:38 ~ 17:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.