[]

böyle bir olay nasıl haber olmaz?

yılbaşından bir önceki gün, bir tanıdığımızın damadının, kızını kreşten aldıktan sonra trafik kazası geçirdiğini, tıra çarparak kendisinin de, kızının da vefat ettiğini öğrendim. ertesi gün ise, vefat eden adamın eşi, yani küçük kızın annesi, yani tanıdığımızın kızı olan kişinin bunun kaza değil, cinayet olduğunu, adamın kendisi intihar ederken kızını da yanında götürdüğüne dair bir not bulduğunu içeren facebook postu gördüm.

sırf baba kızın arabayla tırın altına girerek vefat etmesi bile başlı başına bir haber iken, bunun aslında kaza değil, adamın intihar ederken kızını da yanına alması hadisesini hiçbir haber kaynağında bulamadım. en ufak trafik kazasını yayınlayan ankara trafik instagram sayfasında bile rastlamadım.

şehir ankara. siz böyle bir haber gördünüz mü?

 
Cinayeti işleyen de ölmüş sonuçta, üzerine gidilebilecek bir olay değil. İnfial yaratmaması için haber yapmamışlardır.


  • Tochinoshin  (04.01.21 05:33:16) 
Polis haberci çağırmaz sanırım. Adamın eşi haberci çağrısa haberi yapılırdı diye düşünüyorum.


  • prole  (04.01.21 07:00:31) 
Böyle konuların genelde haberi yapılmaz. Çünkü bazen kötülük de örnek teşkil ediyor. Ama vizyona sahip olmayan ufak tefek ajanslar yapabilir. Mesela köprüden atlama metronun önüne atlama gibi haberleri de es geçerler.


  • limonlu eksi  (04.01.21 07:19:55) 
yalnız diyelim ki böyle konuların haberi yapılmıyor. kaza ilk olduğu anda kimse olayın aslında bir intihar olduğunu bilmiyordu ki. (kazanın oluş şeklinden dolayı belki tahmin etmişlerdir ama emin olamazlardı)


  • shadra  (04.01.21 08:24:51) 
ankaranın göbeğinde holding patronu uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutularak öldürüldü. ancak 51 gün sonra haberi yapılabildi. onun için buna çok şaşırmadım.

ve 3. sayfa muhabirleri ile cinayet büro zaten sürekli irtibatta. bazı olayların haber yapılması istenmiyor.
  • ada meltemi  (04.01.21 10:43:26) 
medya yaşanan tüm büyük olayları haber yapmıyor. takvimde o günün veya daha genel olarak dönemin koşullarına göre seçiyorlar.
ayrıca bazı durumlarda yasal olarak izin çıkmıyor, üstü bilerek kapatılmak isteniyor vs.


başınız sağolsun.
  • jimjim  (04.01.21 10:58:56) 
Farklı bir açıdan bakarak, olay İstanbul’da olmadığı için de olabilir diyorum


  • epitaf  (04.01.21 20:30:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.